Κέι Σι Ρίβερς στο Basketblog: «Να καθαρίζουμε τέτοια παιχνίδια»

Ο Παναθηναϊκός, παρότι όφειλε για ακόμη μία φορά να περάσει την «ψυχοφθόρα» διαδικασία της παράτασης, αυτή την φορά βγήκε στον «αφρό» με το 83-75 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι «πράσινοι» έφτασαν στην τέταρτη νίκη τους, έστω κι αν για ακόμη μία φορά φάνηκε πως υπάρχουν αρκετά αγωνιστική ζητήματα να λυθούν. Χρόνος, μάλιστα, δεν υπάρχει, καθώς ακολουθεί μία τρομερά δύσκολη εβδομάδα, που θα ξεκινήσει με το ματς του ΟΑΚΑ κόντρα στον Κολοσσό (13/11)

και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή (18/11) κόντρα στον Ολυμπιακό, με ενδιάμεσο σταθμό τη Μαδρίτη (16/11). Αρκετό προβληματισμό βέβαια, έφερε το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν και πάλι να διατηρήσουν το ευρύ τους προβάδισμα, παίζοντας με την «φωτιά».

Ο Κέι Σι Ρίβερς, επισημαίνει μέσω του Basketblog.gr την ανάγκη να είναι πιο αποφασιστική η ομάδα του, όταν έχει την ευκαιρία να επιβληθεί πλήρως έναντι του αντιπάλου της, ενώ εξέφρασε τη δική του άποψη, για την «καυτή» εβδομάδα που έρχεται. Δε διστάζει να αποθεώσει τον Κρις Σίνγκλετον για την απόδοσή του και σχολιάζει την προσαρμογή που απαιτείται στην εποχή του Τσάβι Πασκουάλ, με τον Καταλανό να συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Κέι Σι, ήταν ένα συναρπαστικό ματς, όπου χρειάστηκε να κερδίσετε στην παράταση. Τι σας έδωσε τη δύναμη για να πάρετε στο έξτρα πεντάλεπτο το παιχνίδι;

Ο κόσμος μας «έσπρωξε», ήταν σαν να μας έλεγε «τελειώστε το». Ήταν για εμάς ένα σκηνικό παρόμοιο με αυτό της Κωνσταντινούπολης, καθώς για ακόμη μία φορά δεν τελειώσαμε το παιχνίδι, ενώ είχαμε τη δυνατότητα. Χάσαμε πολλά σουτ, τόσο για να κρατήσουμε τη διαφορά όσο για να επανέλθουμε όταν προηγήθηκε η Μακάμπι, αλλά τελικά ήταν εκεί για όλους μας ο Σίνγκλετον. Στην παράταση, προσπαθήσαμε απλώς να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο, για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Ήταν διαφορετικά τα λάθη αυτή την φορά;

Κάναμε αρκετά λάθη στην άμυνά μας. Δεν είναι βέβαια, εύκολο να μην κάνεις κανένα λάθος σε οποιοδήποτε αγώνα, αλλά επιχειρούμε να βελτιωθούμε και να προετοιμαζόμαστε στον καλύτερο δυνατό βαθμό για το επόμενο παιχνίδι. Θεωρώ, ότι οι δύο συνεχόμενοι αγώνες που περιείχαν παράταση, μπορούν να μας μάθουν πολλά.

Θεωρείς, ότι αρέσουν τα... θρίλερ στον Παναθηναϊκό;

Ναι, ειδικά σε μένα μου αρέσουν πολύ (γέλια). Θέλουμε να κάνουμε απλά τα πράγματα για εμάς, αλλά με ομάδες σαν τη Μακάμπι δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Οφείλεις να είσαι στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συγκέντρωσης, διαφορετικά θα το πληρώσεις.

Ποια είναι η άποψή σου, για το παιχνίδι του Κρις Σίνγκλετον, «σπρώχνοντας» την ομάδα σε μία μεγάλη νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε;

Ο Κρις ήταν απίστευτος, ήταν παντού. Μπορεί να είναι πολύ νωρίς μέσα στην χρονιά, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας.

Θεωρείς, ότι η ήττα στην παράταση με την Αναντολού Εφές σας «δίδαξε» το πώς να αντιδράτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις;

Απλά συμβαίνει, το να παίξεις παράταση. Βελτιωνόμαστε και προχωράμε, αν και φυσικά τέτοια ματς μας μαθαίνουν πολλά. Και ο κοινός παρονομαστής, αναφορικά με τι μάθαμε, ήταν να τελειώνουμε τα παιχνίδια, όταν έχουμε το «μομέντουμ».

Πιστεύεις πως σας βοήθησε το γεγονός, ότι «σπρώξατε» εσείς το ματς στην παράταση, ενώ ο αντίπαλός σας είχε κάνει την ανατροπή;

Αυτό είναι αλήθεια. Εμείς ήμασταν η ομάδα που τελικά γύρισε το ματς και μετά δείξαμε πως το θέλαμε περισσότερο. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που κερδίσαμε.

Είναι οι πρώτες εβδομάδες του Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που σας έχει περάσει;

Ουσιαστικά είμαστε ακόμη σε φάση γνωριμίας, όλοι οι παίκτες μεταξύ μας, με την έννοια της προσαρμογής στο πώς παίζει καθένας. Ο Τσάβι είναι περίπου ένα μήνα σε αυτή την ομάδα και προσπαθούμε επίσης να συνηθίσουμε σε όσα διαφορετικά μας ζητάει. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία του να «μεγαλώνουε» ως σύνολο, να μαθαίνουμε τους ρόλους μας. Φαίνεται και στο πώς προσεγγίζουμε το παιχνίδι. Άλλες φορές είμαστε πιο επιθετικοί και άλλες συμβαίνει αυτό που είδατε απόψε (10/11). Θα χρειαστεί καιρός, λοιπόν, μέχρι να συνηθίσουμε στις απαιτήσεις του καινούργιου μας προπονητή και απόψε είμαστε απλά χαρούμενοι για την νίκη. Τώρα, πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη εβδομάδα, η οποία ξεκινά την Κυριακή (13/11) με τον Κολοσσό, μετά έχουμε να πάμε στη Μαδρίτη και στο τέλος θα υποδεχθούμε τον Ολυμπιακό. Θα είναι μία «τρελή» εβδομάδα. Δεν υπάρχει χρόνος να δούμε όλα τα λάθη που έχουμε κάνει, πρέπει να προχωρήσουμε.

Ανυπομονείς για την επιστροφή σου στη Μαδρίτη, για να δεις ξανά τους παλιούς σου συμπαίκτες στη Ρεάλ;

Σίγουρα νομίζω, ότι ανυπομονούμε όλοι όσοι ήμασταν συμπαίκτες στη Ρεάλ να ξανασυναντηθούμε, έστω κι αν αυτή την φορά θα είμαι αντίπαλος. Μετά, όμως, δε θα είμαι... το ίδιο φιλικός, γιατί πρέπει να δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να κερδίσει.

Υπάρχει αρκετή... ενέργεια;

Πάντα θα βρίσκουμε ενέργεια. Είναι μία κατάσταση που πρέπει να συνηθίσουμε, γιατί θα τη βιώνουμε για ολόκληρη την χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα