ΚΑΟΔ - Κολοσσός 74-66

Η παραμονή στη Basket League ΟΠΑΠ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ για τον ΚΑΟΔ, ο οποίος επιβλήθηκε του Κολοσσού Ρόδου με 74-66 στο ντέρμπι της "ουράς" και πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του δείχνει να ξεμπερδεύει με τα σενάρια της σωτηρίας. Αντίθετα, οι "θαλασσί' εξακολουθούν να βρίσκονται στο... "κόκκινο" αφού δεν μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και με τους Αμερικανούς τους να αναλαμβάνουν δράση δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα. Η υπέρ τους διαφορά, μάλιστα, αυξανόταν με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να έρθει το +11 (22-11) του α’ δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια, αλλά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα τον έλεγχο του ρυθμού. Αντίθετα, η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε το +15 (40-25) χάρη σε εύστοχο σουτ τριών πόντων του Τζέισον Ρόου.

Το παιχνίδι είχε ένα σαφές φαβορί (ΚΑΟΔ) για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης, κάτι που επιβεβαιώθηκε στην επανάληψη. Οι παίκτες του Νέναντ Μάρκοβιτς διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ και με τον Κέβιν Πάλμερ να… δίνει τον ρυθμό παρέμειναν σε… απόσταση ασφαλείας από τους Ροδίτες, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Οι "θαλασσί" προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά η εντυπωσιακή εμφάνιση του Αμερικανού φόργουορντ δεν τους το επέτρεπε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κέβιν Πάλμερ ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τον εαυτό του κυριαρχώντας τόσο σε σκορ (25π.) όσο και στους αιθέρες (14ριμπ.).

Τελικά, η αντεπίθεσή τους πήρε σάρκα και οστά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οπότε και πλησίασαν τους γηπεδούχους σε απόσταση αναπνοής (70-66) ένα λεπτό πριν το τέλος. Η ψυχραιμία των Δραμινών, όμως, αποδείχθηκε καταλυτική καθώς με ένα λέι πα του Τζέισον Ρόου και δύο εύστοχες βολές του Κέβιν Πάλμερ "γράφτηκε" το τελικό 74-66, το οποίο αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες του ΚΑΟΔ για παραμονή στη Basket League ΟΠΑΠ.

Διαιτητές: Πηλοϊδης - Μητσόπουλος - Διαμαντής.
Τα δεκάλεπτα: 22-11, 40-25, 56-44, 74-66.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 8 (1), Ακεψιμαϊδης 3 (1), Μπένας, Μισέλ 7, Μπάβτσιτς 9 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Κακαρούδης 6 (1), Ζάρας, Ιωάννου 3 (1), Πάλμερ 25 (1 τρίπ., 14 ριμπ., 6 ασ.), Ρόου 13 (2).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Γεωργαλής 5 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Κουμπούρας 9, Χάτεν 9, Καλαϊτζής 11 (1), Καλαμπόκης 5, Άουτερμπριτζ, Κουκουλάς, Νάτζφεϊ 4, Λάνγκφορντ 7, Καπελάν 7 (1), Όσμπι 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα