Και η παράδοση στη Μάλαγα... συνεχίζεται (61-69)!

Σημαντικότερη βάση πρόκρισης για κάθε ομάδα στο Top-16 της Ευρωλίγκα, με την νέα μορφή που αυτό έχει πάρει, είναι θεωρητικά να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να αναζητήσει τουλάχιστον ένα "διπλό". Αν όντως μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός, τότε πέτυχε με 61-69 την εκτός έδρας νίκη που ήθελε, συνεχίζοντας την παράδοσή του με αντίπαλο την φορμαρισμένη Μάλαγα (είναι αήττητος στην Ανδαλουσία). Με τον

Βασίλη Σπανούλη να ξεκινά... φουριόζος το 2015, σκοράροντας τα πιο κρίσιμα καλάθια και δίνοντας ρεσιτάλ ομαδικού πνεύματος (είχε 10 ασίστ), και τον Οθέλο Χάντερ να "καταβροχθίζει" κάθε ψηλό των γηπεδούχων, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ξεκινούν ιδανικά την καινούργια αυτήν περιπέτεια. Σημαντικό ρόλο παίζει και το τραγικό 3/17 τρίποντα των Ισπανών, που αντιστάθμησε τα 16 επιθετικά τους ριμπάουντ, αλλά και τις τριπλάσιες βολές τους (26/36 έναντι 6/12).

Το παιχνίδι, βέβαια, δεν είχε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους "ερυθρολεύκους". Η Μάλαγα βρήκε γρήγορα λύσεις στα πρώτα λεπτά, μπαίνοντας πιο δυναμικά και προηγούμενη με 10-4. Στη συνέχεια, ωστόσο, φάνηκαν πολλές αδυναμίες της και γρήγορα ισορρόπησε η κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να είναι αποφασισμένος, να την περιορίζει μόλις στο να σκοράρει δύο πόντους μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, και να περνά μπροστά (12-14) με ένα από τα πολλά θεαματικά καρφώματα του Χάντερ. Από εκεί και πέρα, δεν κοίταξε ποτέ πίσω, αν και οι παίκτες του Πλάθα δεν άφηναν σε καμία περίπτωση το σκορ να ξεφύγει.

Κάπως έτσι εξηγείται το 29-32 του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν λύσεις ακόμη και από τον Γιώργο Πρίντεζη, που δείχνει να επανέρχεται δυναμικά στη δράση, αλλά τους Ανδαλουσιανούς να επιμένουν, αντλώντας δύναμη από την έδρα τους και πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με την ελπίδα πως μπορούσε να ανατραπεί η κατάσταση στην επανάληψη.

Το "πάρτι" του ρέκορντμαν Σπανούλη και του "οδοστρωτήρα" Χάντερ, όμως, συνεχίστηκε. Με τον Λοτζέσκι να μπαίνει επίσης στην εξίσωση, ο Ολυμπιακός μπόρεσε να μεγαλώσει λίγο την υπέρ του διαφορά, και συγκεκριμένα στους επτά πόντους (36-43), χάρη σε καλάθι του Πρίντεζη. Εκεί φάνηκε να εδραιώνει την κυριαρχία του, κάτι που επιβεβαιώθηκε, καθώς όσο και να μείωνε η Μάλαγα κατά καιρούς, δείχνοντας ικανή να απειλήσει, δεν είχε το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία. Έτσι, περιορίστηκε στο να "ψαλιδίσει" τη διαφορά στους 3 (45-48), με τον Ουίλ Τόμας να "τραβά κουπί" ειδικά σε εκείνο το σημείο.

Στην τέταρτη περίοδο, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν διάθεση να... αστειευτούν. Με τους προαναφερθέντες παίκτες, και τον Λαφαγιέτ να βοηθά επίσης στο σκοράρισμα, προηγήθηκαν με εννέα πόντους (52-61) πέντε λεπτά πριν το φινάλε, με τη Μάλαγα να μην τα παρατά και να επιχειρεί να αντιδράσει, αυτήν την φορά πιο δυναμικά. Εκεί υπήρξαν ξανά τα γνωστά "στοπ" των Χάντερ και Σπανούλη. Ο πρώτος μάζευε τις άστοχες προσπάθειες των συμπαικτών του και τις έκανε... καρφώματα, και ο δεύτερος με δύο τρίποντες "βόμβες", μία για το 50-59, 6:21" πριν την εκπνοή, και μία για το τελικό σκορ, σχεδόν είκοσι δεύτερα πριν το τέλος, αποτελείωσε όποια "όνειρα" των Ισπανών για είσοδο στο νέο έτος με την ανατροπή.

Ειδικά το "δίδυμο" αυτό εγγυήθηκε το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία που σταμάτησε τον υψηλότερο ρυθμό που ήθελαν οι οιδεσπότες να επιβάλουν. Γκρέιντζερ και Κουζμίνσκας προσπάθησαν, πέραν του Τόμας, χωρίς να έχουν όμως ιδιαίτερη βοήθεια από τους υπόλοιπους, με τη Μάλαγα να παίζει το τρίτο της παιχνίδι σε έξι ματς και λογικά ο Ολυμπιακός να μοιάζει πιο "φρέσκος" και διαβασμένος.

Δεκάλεπτα: 12-14, 29-31, 45-48, 61-69

Μάλαγα (Πλάθα): Βασιλειάδης 3, Τούλσον 5 (1/6 τρίποντα), Τόμας 11, Σουάρεθ 3, Γκρέιντζερ 15 (5/8 δίποντα), Βάσκεθ 11, Κουζμίνσκας 12 (2), Στέφανσον, Γκριν, Γκολούμποβιτς 1 (6 ριμπάουντ)

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1/3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Χάντερ 18 (9/10 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Ντάνστον 1, Σπανούλης 11 (3/7 τρίποντα, 10 ασίστ), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 9 (2), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 10 (2)

Keywords
Τυχαία Θέματα