Και επίσημα... Γκίμπσον

Το γράψαμε; Ισχύει!
"Καλλιθεάτης" και με τη βούλα είναι, πλέον, ο Ντάνι Γκίμπσον. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του επικυρώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την μεταγραφή του στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.
Το basketblog.gr πρώτο σάς ενημέρωσε για τον… εκλεκτό του τεχνικού του Ικάρου ("Γκίμπσον, ο "εκλεκτός"…"), με τις εξελίξεις να επιβεβαιώνουν πλήρως το αποκλειστικό μας ρεπορτάζ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αθηναϊκής ΚΑΕ:

Ο

Ίκαρος Καλλιθέας ενίσχυσε την περιφερειακή του γραμμή με την προσθήκη του Ντάνι Γκίμπσον! Ο Αμερικανός πλέι-μέικερ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Αθήνα για να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο Γκίμπσον ήταν ένας από τους καλύτερους πλέι-μέικερ του Γερμανικού πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία και τα δύο προηγούμενα χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Μπαιρόιτ.

Γκίμπσον είναι ένας παίκτης με πολλά καλά στοιχεία, που θεωρούμε ότι μπορεί να ταιριάξει στην αγωνιστική φιλοσοφία του κόουτς Πρίφτη", ανέφερε σχετικά ο αθλητικός διευθυντής του Ικάρου, Σταύρος Ελληνιάδης, και συμπλήρωσε.

"Στο Γερμανικό πρωτάθλημα, υπήρξε εξαιρετικά σταθερός και είναι χαρακτηριστικό ότι τα νούμερα του τα δύο προηγούμενα χρόνια με την Μπαιρόιτ είχαν ελάχιστες διαφορές. Τον περιμένουμε στην Αθήνα για να τεθεί στην διάθεση του προπονητικού επιτελείου, καθώς είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής".

Το who is who του Ντάνιελ Γκίμπσον

Ο Ντάνιελ Γκίμπσον γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1984 κι έχει ύψος 1,80. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Σάουθερν Ιντιάνα το 2006 κι ο πρώτος του επαγγελματικός σταθμός ήταν η Γερμανική Γκλάντμπαχ με την οποία σε 29 αγώνες είχε 22,1 πόντους και 5,1 ασίστ μέσο όρο.

Την σεζόν 2007-08 παρέμεινε στην Γερμανία, αλλά άλλαξε φανέλα. Με την Κουξάβεν μέτρησε 15,6 πόντους και 4,2 ασίστ ανά αγώνα σε 28 συμμετοχές. Επόμενος σταθμός του ήταν η Νόρντλιγκεν με την οποία το 2009 είχε 12,2 πόντους και 3,4 ασίστ σε 34 ματς.

Το καλοκαίρι του 2009 μετακόμισε στο Ολλανδικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Λέιντεν, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Γκίμπσον είχε κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις με 18,3 πόντους και 4,5 ασίστ ανά αγώνα σε 43 συμμετοχές.

Το 2010 επέστρεψε στην BBL, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με την Μπαιρόιτ. Την πρώτη του σεζόν είχε 12 πόντους και 3,6 ασίστ μέσο όρο σουτάροντας με 41% πίσω από τα 6,75 και με 80% από τη γραμμή του φάουλ.

Την περσινή περίοδο είχε 12,6 πόντους και 3,2 ασίστ ανά αγώνα, με 41,6% στα τρίποντα και 81,5% στις βολές.

Keywords
Τυχαία Θέματα