Η Σάσαρι ανακοίνωσε Σαβάνοβιτς

Όπως γράψαμε νωρίτερα, ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς ήταν προ των πυλών της Σάσαρι, η οποία μόλις ανακοίνωσε την απόκτηση του παίκτη για την επόμενη σεζόν.

Ο Σέρβος παίκτης είχε μείνει ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου, στην οποία ήταν τα τελευταία 2 χρόνια, κι είχε κάνει πολλές συζητήσεις με την ομάδα της Σαρδηνίας, και, τελικώς, ανακοινώθηκε σήμερα (04/06).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

"Ο Σέρβος φόργουορντ θα φοράει την μπλε-άσπρη φανέλα τη σεζόν 2016/17. Η Ντινάμο Banco di Sardegna (τράπεζα της Σαρδηνίας) είναι ευτυχής να ανακοινώσει ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Ντούσαν Σαβάνοβιτς, Σέρβο περιφερειακό του 1983, από τον Βελιγράδι. Ο Σαβάνοβιτς, 2.04 εκατοστά και 102 κιλά, τα τελευταία δύο χρόνια υπηρέτησε την Μπάγερν Μονάχου με μέσο όρο 11 πόντους και 4.5 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα και 11.2 και 5.8 στην Euroleague.

Πρωταγωνιστής από την αρχή της καριέρας του στις διοργανώσεις της Euroleague και του Eurocup, φτάνει στο Σάσαρι γεμάτος από ευρωπαϊκές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, που τον έφεραν να φορέσει τη φανέλα ομάδων που πρωταγωνιστούν όπως οι Ούνιξ Καζάν, Βαλένθια, Αναντολού Εφές και Μπάγερν Μονάχου.

Γεμάτος από υψηλή ποιότητα τεχνικής, θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον ρόλο του τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Ικανός και στο εσωτερικό παιχνίδι και στο περιμετρικό, είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ, πολύ επικίνδυνος κοντά στο καλάθι χάρις την ικανότητα του να σκοράρει και να πασάρει ακόμα και στο χαμηλό ποστ.

Η καριέρα. Γίνεται επαγγελματίας το 2003 στη Ζελέζνικ Βελιγραδίου, ομάδα στην οποία μεγάλωσε, κερδίζοντας την Αδριατική Λίγκα. Από το 2006 ως το 2008 φορά τη φανέλα της Ούνιξ Καζάν στη Ρωσία. Μετά από μία ισπανική παρένθεση,περνώντας από τη Σεβίλλη και τη Βαλένθια, με την οποία βγήκε στην Euroleague, μεταβαίνει στην Τουρκία για την Εφές. Φτάνει στο Σάσαρι, μετά από δύο χρόνια στο Μόναχο, με το οποίο έκλεισε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της Γερμανικής Λίγκας, έχοντας συμμετάσχει σε Euroleague και Eurocup".

Keywords
Τυχαία Θέματα