Όταν οι πρωταθλητές… σαρώνουν (vid)

Πέρυσι ήταν αυτοί που απέδειξαν πως οι ομάδες δεν φτιάχνονται μόνο από (πολλά) χρήματα, αλλά χρειάζεται και πολύ ταλέντο και πολλά άλλα. Ο Βασίλης Σπανούλης έχασε πέρυσι το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκας από τον Αντρέι Κιριλένκο, αλλά πήρε την… εκδίκησή του στο Final-4 κατακτώντας το τρόπαιο και τον τίτλου του πολυτιμότερου παίκτη του τριήμερου στην Κωνσταντινούπολη.

Φέτος, το έργο των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ακόμη πιο δύσκολο, καθώς όλες οι ομάδες ήθελαν να τους νικήσουν. Ο σύλλογος από τον Πειραιά

όμως, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο… τιμόνι, όχι μόνο παρέμεινε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά κατάφερε να φτάσει και πάλι στο Final-4, έχοντας μάλιστα το καλύτερο… παρών και το καλύτερο… μέλλον στη διοργάνωση. Ο Βασίλης Σπανούλης φέτος κατέκτησε τον τίτλο του MVP στην Ευρωλίγκα, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος νέος παίκτης της διοργάνωσης με την Ευρωλίγκα να είναι σίγουρη πως ο Έλληνας φόργουορντ θα συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στην τελική ευθεία και αύριο θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε μία… επανάληψη του περσινού τελικού. Αυτή τη φορά όμως οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν στο παρκέ έχοντας δύο κορυφαίους παίκτες της Ευρωλίγκας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουμε… υπολογίσει καθόλου παίκτες όπως ο Κάιλ Χάινς (από τους κορυφαίους αμυντικούς) και ο Γιώργος Πρίντεζης (καθόρισε τον περσινό τελικό με δικό του σουτ στην εκπνοή). Ο Ολυμπιακός ανέβηκε πέρυσι στην κορυφή και δείχνει να παραμένει εκεί και να το απολαμβάνει.

Ακόμα και αν η ομάδα του Πειραιά δεν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας, μπορούμε να πούμε πως οι Πρωταθλητές Ευρώπης παραμένουν σε κορυφαίο επίπεδο και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός… σάρωσε στα φετινά βραβεία. Ο Βασίλης Σπανούλης έχει 2/2 στα Final-4 που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής στην καριέρα του και σίγουρα αποτελεί σημείο αναφοράς, ενώ όλοι στον Πειραιά ευελπιστούν και ελπίζουν να τριτώσει το καλό για τον αρχηγό του συλλόγου στο Λονδίνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα