Η ανατροπή του αιώνα από την Βοστόνη (vid's)

Πόσο ζυγίζει αυτή η φανέλα...

Τη νίκη και την ανατροπή της σεζόν..και όχι μόνο...πέτυχε η Βοστόνη η οποία απέδειξε ότι το μπάσκετ είναι το σπορ των απόλυτων συγκινήσεων. Το «θαύμα» των Σέλτικς θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε το παιχνίδι που έγινε στο Μαϊάμι ανάμεσα στους Χιτ και τους «Κέλτες καθώς με 3'' για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι βρέθηκαν πίσω με 110-106...και όμως κατάφεραν να κερδίσουν. Αρχικά με 1'' να απομένει ο Τζέραλτ Ουάλας μείωσε σε 110-108 και στη συνέχεια υπέπεσαν σε φάουλ πάνω στον Ντουέιν Ουέιντ ο οποίος έκανε το λάθος της χρονιάς. Με 0,6'' να απομένουν

αστόχησε στην πρώτη βολή, ενώ το ίδιο έκανε εσκεμμένα και στην δεύτερη, αλλά με άτσαλο τρόπο με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει μόνο στο ταμπλό με αντικανονικό τρόπο, δίνοντας την επαναφορά που ήθελαν οι Σέλτικς. Εκεί ο Τζεφ Γκριν με ένα απίστευτο τρίποντο...και με τον ΛεΜπρον Τζέιμς κρεμασμένο κυριολεκτικά επάνω του...έδωσε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Βοστόνη...σε ένα κλασικό ντέρμπι της Ανατολής.

Στο Μέμφις...οι Γκρίζλις την Κώστα Κουφού και Νικ Καλάθη ξέσπασαν με αποτέλεσμα να φτάσουν σε επιβλητική νίκη απέναντι στους Ουόριορς με 108-90, συνεχίζοντας την παράδοση που λέει ότι οι «πολεμιστές» φεύγουν ηττημένοι από το Μέμφις από τις 4 Απριλίου του 2008. Ο Νικ Καλάθης συνέβαλε τα μέγιστα στο ξέσπασμα των γηπεδούχων έχοντας 2 πόντους (1/6 σουτ, 5 ασίστ, 4 λάθη), ενώ 8 πόντους με 4/7 σουτ είχε ο Κώστας Κουφός. Αντίθετα δεν τα κατάφεραν «ελάφια» τα οποία χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ηττήθηκαν στο Μιλγουόκι από το Ντάλας με 91-83, με τον Έλληνα ρούκι να μένει εκτός αποστολής.

Ματσάρα...με τα όλα της έγινε στο Κλίβερλαντ όπου ο Κάιρι Ίρβινγκ σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του και με 39 πόντους οδήγησε τους Καβς στη νίκη απέναντι στην Φιλαδέλφεια στην δεύτερη παράταση με 127-125. Ο Ίρβινγκ, ήταν αυτός που στην τρίτη του προσπάθεια (είχαν προηγηθεί δυο αποτυχημένες με δικά του σουτ στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, και της 1ης παράτασης) με εκπληκτικό ντράιβ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ιστορία έγραψαν οι Πέισερς στο Μπρούκλιν όπου με τη νίκη τους με 96-91 επί των Νέτς έφτασαν το 7-0 με τον Πολ Τζόρτζ να έχει 24 πόντους με 5/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Οι «Ινδιάνοι» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι στους έξι από τους επτά αγώνες που έχει δώσει, βρισκόταν πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Τορόντο - Γιούτα 115-91Ατλάντα - Ορλάντο 104-94Μπρούκλιν - Ιντιάνα 91-96Κλιβερλαντ - Φιλαδέλφεια 127-125Μαϊάμι - Βοστόνη 110-111Χιούστον - Λος Άντζελες Κλίπερς 94-107Μέμφις - Γκόλντεν Στέιτ 108-90Μιλγουόκι - Ντάλας 83-91Σακραμέντο - Πόρτλαντ 85-96

Keywords
Τυχαία Θέματα