Η αλλαγή των Ρόκετς, και του "Μούσια"

Οι φετινοί Ρόκετς είναι το κάτι "διαφορετικό" που μπορεί να συναντήσει κανείς στο φετινό ΝΒΑ. Μια ομάδα που χτίστηκε από την αρχή πάνω στην μπασκετική φιλοσοφία και ιδιοσυγκρασία του Μάικ Ντ'Αντόνυ. Ένας προπονητής που αρέσκεται στο γρήγορο και υψηλό τέμπο, πλαισιομένο όλο αυτό από εξαιρετικούς σουτέρ.

Ο 65χρονος προπονητής πραγματοποιήσε μια ριζική αλλαγή, στις αρχές της σεζόν, στο Χιούστον. Έκανε τον Τζέιμς Χάρντεν να "λειτουργεί" ως point-guard. Με αυτόν τον τρόπο "άνοιξε"...τον ήδη ανοικτό δρόμο στον "Μούσια"

να σκοράρει περισσότερο, με δευτερεύουσα ευθύνη την δημιουργικότητα. Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος: "Πρώτη του δουλειά είναι να σκοράρει, και όταν "βραχυκυκλώνει" σε δύσκολα αμυντικά συστήματα, να δημιουργεί για τους ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του".

Μεταγραφικά, η διοίκηση διαμόρφωσε το καλύτερο υλικό ώστε να εκτελέσει το πλάνο του, ο πολύπειρος τεχνικός. Έφεραν τους Γκόρντον και Άντερσον από την Νέα Ορλεάνη (εξαιρετικοί σουτέρ), και τον καλύτερο "6ο παίκτη" στο NBA, τον Λου Γουίλιαμς. Όλοι αυτοί, παρέα με τους Χάρντνεν, Αρίζα, και Μπέβερλυ διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό περιφερειακό σύνολο που στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει τον οποιονδήποτε. To φετινό τους ρεκόρ, διανύοντας τα 2/3 της σεζόν (63 αγώνες, 44 νίκες - 19 ήττες) είναι αποτέλεσμα της κινητικότητας και του σχεδιασμού της διοίκησης του Χιούστον, να "χτίσουν" και να διαμορφώσουν κάτι διαφορετικό...πλαισιομένο απόλυτα και πάλι στον Χάρντνεν.

Με την κλάση και το δολοφονικό ένστικτο, αυτών των παικτών στο παρκέ, σίγουρα κάποιος από όλους θα ανάψει το "φυτίλι" για τις "ρουκέτες". Στην Νέα Ορλεάνη το "άναψε" ο Λου Γουίλιαμς με 7/11 3π. Στο L.A ανέλαβαν οι Γκόρντον - Άντερσον με 10/20 3π. Χθες στην Toyota Center μίλησαν οι Χάρντνεν - Γκόρντον με 12/19 3π. Η χθεσινή νίκη των Ρόκετς, ίσως ήταν και ένα "χαστούκι" στην αμυντική προσήλωση των Γκρίζλις, που επιβραβεύται ως η 4η καλύτερη άμυνα στο NBA, δεχόμενη όμως χθες 123 πόντους (38 στην τρίτη περίοδο). Όταν στην 3η περίοδο ο Χάρντνεν και οι Ρόκετς άλλαξαν ταχύτητα στο επιθετικό τους πλάνο, δεν ακολούθησαν ποτέ οι Γκρίζλις, μένοντας πίσω. Η χθεσινή ήττα των Γκρίζλις θα τους κάνει να αναθεωρήσουν "επιλογές αντιπάλων" για τον πρώτο γύρο των Playoff...!

Keywords
Τυχαία Θέματα