Η αλήθεια για τον Χάκετ!

Αρχές Νοέμβρη είχαμε γράψει στο Hoopfellas για αυτό που μαγειρευόταν με το πλέον καυτό όνομα της πιάτσας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ένα μήνα μετά, με τη Μοντεπάσκι να βρίσκεται ζωντανή ακόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης, τα σενάρια για πιθανή αγορά του Ντάνιελ Χάκετ από τοπ-ευρωπαϊκό κλαμπ «παίζουν» παντού ανά την Ευρώπη.

Άδικα..? Σίγουρα όχι. Φαινομενικά τουλάχιστον. Το γεγονός ότι είναι «διαθέσιμος» ένας τέτοιος παίκτης, σε αυτή την ηλικία και φάση της καριέρας του αποτελεί σίγουρα είδηση. Τι ακριβώς όμως γίνεται; ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός,

Γαλατά, Φενέρ, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα.. Ποιά είναι η αλήθεια;

Ο Χάκετ είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό οικονομικό χαρτί που έχει το κλαμπ της Σιένα στα χέρια του. Η κατάσταση του συλλόγου σε οικονομικό επίπεδο είναι γνωστή. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη βγεί καν η χρονιά.. Μια χρονιά στην οποία και πάλι η ομάδα έχει στόχους καθώς στο ξεκίνημα της προβάλλει ως πρώτη μεταξύ ίσων υποψηφίων για τον τίτλο της Lega A, καθαρά σαν πρώτη εικόνα. Τη σοβαρότητα της κατάστασης γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Μινούτσι (παρότι είναι ένας πολύ δικτυωμένος επιχειρηματίας είναι χοντρά χωμένος στο..κόλπο, ενεργώντας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ως πρώην στέλεχος της τράπεζας Μόντε ντι Πάσκι). Ο «Μάρλον Μπράντο» της καστρούπολης λοιπόν, έβγαλε στο σφυρί το καλοκαίρι Μος &Χάκετ τους οποίους ήθελε πάρα πολύ το Μιλάνο (το οποίο είχε ήδη πάρει την πρώτη άρνηση του Χάκετ ένα χρόνο πρίν) αλλά ο 25χρονος Ιταλοαμερικανός «χάλασε» τη δουλειά, αρνούμενος να πάρει τα πολύ καλά λεφτά του τριετούς της ΕΑ7. Ο Μινούτσι δεν επέμεινε (αν και εκείνη τη στιγμή η μόνη ομάδα που μπορούσε να «αγοράσει» ήταν το Μιλάνο) θέλοντας να αποφύγει και την κατηγορία της «αφαίμαξης» από τον μεγάλο εγχώριο αντίπαλο που ήδη είχε πάρει τον Μπάνκι, τον Μος και λίγο μετά θα υπέγραφε και τον Κανγκούρ, ηρωοποιώντας παράλληλα τον Χάκετ, ο οποίος (όντως) δέχτηκε να παραμείνει στη Σιένα με μείωση μετά από μια σεζόν που σάρωσε σε ατομικό επίπεδο ..

Ο Χάκετ φυσικά ξέρει τι κάνει. Γνωρίζει ότι το να μείνει στην μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας, είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να πραγματοποιήσει τον πραγματικό του στόχο, ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Σωστός.. Ο Χάκετ παρέμεινε σε ένα γνώριμο περιβάλλον, σε ένα δυνατό brandname του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, το οποίο αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να πουλήσει την πραμάτεια του. Μια ομάδα στημένη πάνω του, ένα κοινό που τον λατρεύει, μια κατάσταση που μύριζε ότι θα του δώσει τα καλύτερα δυνατά νούμερα (όντως και έγινε), με τον ίδιο να παίζει πολύ καλό μπάσκετ (1ος σε αξιολόγηση παίκτης στην Ευρωλίγκα). Κανένα ρίσκο σε ένα νέο περιβάλλον, με μεγαλύτερο εσωτερικό ανταγωνισμό, νέο στυλ μπάσκετ και διαφορετική φιλοσοφία που εγκυμονούσε τον κίνδυνο να κάνει μια μέτρια (βάσει των δυνατοτήτων του σεζόν) που θα τον «κόλλαγε» στην Ευρώπη τη στιγμή που θέλει να κάνει το άλμα..

Ο Μινούτσι φυσικά τα γνωρίζει όλα αυτά. Όμως πρέπει να πουλήσει, γιατί στη περίπτωση που το καταφέρει είναι πολύ πιθανό το κλαμπ να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του για φέτος. Φυσικά, όλα αυτά τα δεδομένα τον έχουν κάνει να βγάλει το προσωπείο του σκληρού διαπραγματευτή και να προσπαθεί να διαλαλήσει την πραμάτεια του. Η οποία δυστυχώς όμως για αυτόν, δεν είναι χρυσός.. Τι έχει αυτή τη στιγμή ο Μινούτσι στα χέρια του? Ένα πολύ καλό παίκτη σε εξαιρετική ηλικία, ο οποίος όμως σχεδιάζει μετά το καλοκαίρι να φύγει για το ΝΒΑ και δυστυχώς έχει προτάσεις από ομάδες που πραγματικά τον θέλουν(και ο ατζέντης του Μάριο Σκότι πιστεύεται ότι μπορεί να κλείσει τη δουλειά). Στην ουσία ο Ιταλός ψάχνει να βρεί είτε απελπισμένο είτε κάποιον που θα πληρώσει υπεραξία ώστε να δελεάσει τον αθλητή να μείνει στην Ευρώπη τουλάχιστον 1-2 χρόνια ακόμα. Γιατί ο Χάκετ σας λέω ότι μπορεί να «κουμπώσει» παντού. Και στη Φενέρ (όπου το ρηχό μπακόρτ –με 4η επιλογή τον Μαχμούτογλου- του Ζοτς συζητιέται πλέον πολύ) και στη Γαλατά (όπου μετά τον τραυματισμό του Γκόρντον θα είναι φάρμακο..) και στην Μπαρτσελόνα και στο Μιλάνο (τον θέλει απελπιστικά) αλλά και στους ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟ πολύ απλά γιατί είναι κομπλέ γκαρντ και το πακέτο του είναι πλήρες όσον αφορά αυτά που μπορεί να κάνει και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να ταιριάξει/παίξει μαζί με διαφορετικούς τύπους γκαρντ.

Ποια ομάδα όμως θα πληρώσει τον Μινούτσι ένα πολύ σεβαστό ποσό (γιατί ως γνωστόν buy outs και άλλα τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν στον κόσμο του αφεντικού..) για έναν παίκτη που το καλοκαίρι θα φύγει; Η υπόθεση λοιπόν θέλει τρέλα.. Μόνο έτσι θα αγοράσει κάποιος.. Θα είναι αυτός που είτε θα πληρώσει υπεραξία γιατί του περισσεύουν (με ένα ποσό στο οποίο απλά δε θα μπορεί ο παίκτης να πεί όχι) είτε αυτός που «καίγεται» και πιστεύει με τόση σιγουριά ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα τον φέρει στη κορυφή οπότε χαλάλι το πακέτο. Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για κακή απόφαση. Υπάρχουν τέτοια μυαλά-αγοραστές σήμερα; Πιστέψτε με ναι... Για αυτό ο Μινούτσι έχει πάρει τους δρόμους βγαίνοντας στη γύρα..

Keywords
Τυχαία Θέματα