Η Α1 χρειάζεται... υγεία

Κάθε ένας από τους έξι υποψήφιους για την wild card της Α1 προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η Κηφισιά, έχει τα όπλα του. Αλλα τα έχει καλά... κρυμμένα στον φάκελο που κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή, άλλα τα διατυμπανίζει. Και είναι αλήθεια ότι ψέματα δεν έχουμε ακούσει από κανέναν υποψήφιο, αλλά τα σπουδαία μάλλον είναι τα "κρυμμένα" στοιχεία.

Αναμφισβήτητη είναι η ιστορία, το "βάρος" και η λαϊκή βάση του Πανιώνιου και του Ηρακλή. Αναμφισβήτητο είναι το

μπασκετικά "παρθένο" γεωγραφικό εύρος που καλύπτει η Λευκάδα, το αξιοζήλευτο γήπεδο και η αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ στο Ηράκλειο, η τεχνογνωσία και η ήδη υπάρχουσα ΚΑΕ συν το γεγονός ότι εκπροσωπούν ξεχωριστές πόλεις και όχι συνοικίες πόλεων, η Καβάλα και ο Αρκαδικός, κάτι φυσικά που ισχύει και για Κρητικούς και Επτανήσιους.

Ας μην το κουράζουμε πολύ, ουδείς εκ των υποψηφίων υστερεί σε... περυτίλιγμα. Ολοι έχουν να παρουσιάσουν κάτι που λες "αξίζει να πάρει τη θέση". Με όσα, όμως, ταλαιπωρούν την πολύπαθη Α1 τα τελευταία χρόνια, με την κατακόρυφα φθίνουσα πορεία και τα προβλήματα βιοπορισμού, την θέση πρέπει να την πάρει ο πιο "υγιής". Τα οικονομικά στοιχεία είναι αυτά που πρέπει να... ξεκοκαλίσει η πενταμελής επιτροπή που θα μελετήσει τους φακέλους και βάσει αυτών να αρχίσει την ιεράρχηση των υποψηφιοτήτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα που θα κληθεί, θα συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα το οποίο ακόμα δεν έχει... εξασφαλισμένες τις 14 συμμετοχές αφού τα Τρίκαλα μοιάζουν "μουδιασμένα", δεν έχει κεντρικό χορηγό και αν τον βρει δεδομένα δεν θα έχει πολλά λεφτά να εισπράξει άρα και να μοιράσει στους εταίρους, άρα ο χειμώνας προμηνύεται εκ των πραγμάτων δύσκολος για να "σηκώσει" κι έναν προβληματικό που θα έχει μπει στο κόλπο και με πρόσκληση.

Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους στην επιλογή, με ομάδα που θα δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα είτε επειδή οι εγγυήσεις που παρείχε ήταν... ευχές και όχι εγγυήσεις είτε επειδή υπάρχουν άλλες τρύπες που πρέπει να καλυφθούν και αυτές υποτιμήθηκαν. Η μελέτη πρέπει να είναι πολύ προσεκτική για να εξασφαλίζει ότι αυτός που θα πάρει το πρόκριμα έχει "καύσιμο" για να τρέξει μια δύσκολη χρονιά και να είναι αφοσιωμένος μόνο στην αγωνιστική του προσπάθεια. Εξ ορισμού δύσκολη κι αυτή, δυσκολότερη απ' όλους που γύρω στα μέσα Αυγούστου άρχισαν προετοιμασία, ενώ ο 14ος ένα μήνα μετά θα πρέπει να αρχίσει να φτιάχνει ομάδα.

Η Α1 με τα προβλήματα που έχει, αυτό που χρειάζεται είναι κάθε δυνατή "ένεση" υγείας. Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη έτσι κι αλλιώς από παθογένεια προέρχεται, από ομάδα που σήκωσε τα χέρια ψηλά και αποχώρησε μη αντέχοντας τα οικονομικά βάρη. Ενας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να επουλωθεί η πληγή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι να... πασαλειφτεί και πολύ σύντομα να επανεμφανιστεί με ευθύνη του... γιατρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα