Γρίφος η επιλογή!

Γρίφο αποτελεί η επιλογή του νέου προπονητή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ μετά και την wild kard που λάβαμε από την ΦΙΜΠΑ με τον περιπετειώδες και κοστοβόρο τρόπο που έχουμε όμως αναλύσει την αποψή μου και θέση μου. Ποιός θα είναι ο νέος τεχνικός; Μάλλον κανείς δεν ξέρει ακόμα και η επιλογή είναι γρίφος. Παραδοσιακά ακούγονται πολλά ονόματα. Ξένος τεχνικός και δη σέρβος μεγάλου βεληνεκούς δεν έρχεται γιατί τα λεφτά δεν υπάρχουν απλά.

Λύσεις τύπου Τρινκιέρι πλέον απορρίποτονται ανεπιστρεπτί. Από διεθνή χώρο παίζουν μόνο

τα ονόματα πχ ενός Μπλατ ή Πλάθα. Το δεύτερο τον ξεχνάμε καθώς θέλει να έχει ομάδα στην Ισπανία και έχει ομάδα στην Ισπανία (Μάλαγα) με καλό συμβόλαιο και υπάρχει ασυμβίβαστο. Ο Μπλατ έχει την Μακάμπι και έχει πείρα από εθνικές ομάδες και πάντα εκφράζεται με θετικά λόγια για το ελληνικό μπάσκετ αλλά είναι και σε μια δυσμένεια από παλαιότερες ιστορίες με δηλώσεις του για μεταξύ μας παιχνίδια που μάλλον καθήσαμε να χάσουμε για να διελέξουμε αντίπαλο . Πάντως το κασέ του δεν ειναι απαγορευτικό(κοντά στα 200-300χιλ) και μάλλον και ο ίδιος μετά το διαζύγιο με την Ρωσία θέλει ένα καλό συμβόλαιο με εθνικη ομάδα για να είναι βασικά στην προτεραιότητα.

Από εκει και πέρα όμως κρατάμε ότι ονόματα τύπου Ιβάνοβιτς κτλ δεν ταιριάζουν και ότι ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος είπε ότι προτιμά και μάλλον θα έχουμε έλληνα τεχνικό Που όμως έλληνα δεν βρίσκαμε και πριν πάρουμε τον Τρινκιέρι. Καθώς άλλοι θεωρούνται παλαιάς κοπής, άλλοι εκτιμώνται ως ανεπαρκείς ακόμα και κάποιοι άλλοι έχουν θέματα. Συνεπώς μάλλον πέφτουν στο τραπέζι πάλι δύο ονόματα που θέλαμε και πριν τον ιταλό αλλά για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν. Αρχικά έχουμε τον Γιαννάκη. Οι γέφυρες έχουν μάλλον πέσει από τη περίφημη κόντρα του με τον Βασιλακόπουλο και ας είναι πλέον μακρυά μας ο ενδιάμεσος κρίκος ο αείμνηστος Κολοκυθάς.

Όμως και ο Βασιλακόπουλος δείχνει να βάζει νερό στο κρασί του όπως και ο Γιαννάκης μάλλον πρώτος και ιδιαίτερα καθώς δείχνει να επιθυμεί να γυρίσει γενικά και σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα και αν πχ πάει στον Άρη δεν υπάρχει άτυπο ασυμβίβαστο που έχουν οι τωρινοι προπονητές των "αιωνίων" οι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης για ευνόητους κακώς πάντως λόγους. Λύσεις τύπου Ιτούδη ή Σφαιρόπουλου θεωρούνται μικρές αν και ο δεύτερος έχει κερδίσει πόντους αλλά είναι άπειρος. Και δεν ξέρουμε ακόμα αν έχει το ειδικό βάρος.

Συνεπώς ο Γιαννάκης και ο Κατσικάρης παίζουν μόνοι Ο πρώτος είναι ίσως και φαβορί αρκεί να βρεθεί λύση με τα θεματά του. Οι γέφυρες έπεσαν και μάλλον έχουν γίνει και επαφές. Η Κίνα αποσύρθηκε από το Μουντομπάσκετ, ο ίδιος δεν ειχε καλές σχέσεις με ένα μέρος της ομοσπονδίας της και έτσι καθώς ήδη είχε πάιξει το σενάριο απομακρυνσής του αυτό ενισχύεται πλέον χωρίς το Μουντομπάσκετ. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με την αποζημιωσή του με το καλό κλειστό του εκεί συμβόλαιο που μπορεί να είναι μεγαλύτερο από αντίστοιχο ελληνικό και μπορεί ο "δράκος" να κάτσει πάνω στα λεφτά των "δράκων".... Θα φανεί μέσα στον επόμενο μήνα καθώς μπορεί να κάνει λίγο πίσω, να πάρει ένα μέρος και να έρθει πακέτο στην Ελλάδα σε εθνική και Άρη.

Η άλλη πρωταρχική επιλογή είναι ο Κατσικάρης που εκτιμάται ότι έχει κάνει ήδη το αγροτικό του . Ο έλληνας τεχνικός με εμπειρία σε καλές λίγκες είναι χωρίς ομάδα φέτος καθώς έψαχνε καλό όνομα. Ο Κατσικάρης όμως δεν ξέρουμε τι προτιμά και αν κάνει πίσω και η ΕΟΚ και ο Βασιλακόπουλος καθώς φέρεται να είχε προτιμήσει τα λεφτά των ρώσων προ Τρινκιέρι και να ενόχλησε αυτό τον ισχυρό άνδρα του ελληνικου μπάσκετ αν και κατά άλλες πηγές δεν δέχθηκε επίσημη προταση και έτσι πήγε στην Ρωσία. Αν δεν υφίσταται τέτοιο κώλλυμα ο Κατσικάρης παίζει γερά αλλά το θέμα έιναι αν τα βρίσκει στα χρήματα καθώς στην Ισπανία πχ ή στην Ευρώπη σε συλλογικό επίπεδο θα βρει καλύτερα λεφτά . Και αν πάει στην Ισπανία ή υπογράψει πρώτα στην Ελλάδα ξεχνά την ACB με το ασυμβίβαστο.

Συνεπώς κλείνει την πόρτα στην αγορά που ξέρει . Και είναι άγνωστο αν το προτιμήσει. Από την άλλη αν δεν βρει καλή ομάδα κινδυνεύει να μείνει 1,5 ή και 2 χρόνια εκτός πρώτης γραμμής ενώ με την καλή εθνική μας ομάδα μπορεί να έχει διάκριση και να ανεβάσει πάλι το κασέ του Η αίσθηση λοιπόν είναι ότι παίζουν τρεις λύσεις. Κατά σειρά Γιαννάκης , Κατσικάρης και Μπλατ. Καλές λυσεις όλες και σωστές. Το ερώτημα δεν είναι τόσο οικονομικό αλλά των σχέσεων του Βασιλακόπουλου με τους εν λόγω αλλά και οι ιδιαιτερότητες των ιδίων που έχουν και άλλες επιλογές και ίσως προτεραιότητες. Το μπέρδεμα θα είναι να μη προχωρήσει τίποτα απ΄αυτά οπότε θα πάμε σε λύσεις ανάγκης πάλι. Αισθησή μου προσωπική πάντως είναι ότι πρώτο φαβορί και με πολλές ελπίδες είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα