Γιορτή του μπάσκετ με υπογραφή... Κλαούντιο!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο (7-9/3), στο Ρίμινι της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο Ρίμινι Φιέρα, έλαβε χώρα μια εξαιρετική διοργάνωση, η οποία έθεσε τον πήχη ψηλά τόσο για τα αθλητικά δρώμενα της Ιταλίας όσο και για το εξωτερικό.

Η νεοσυσταθείσα Lega Nationale Pallacanestro (LNP), που έχει γενικό διευθυντή τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό, λόγω της θητείας του στην Α1, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, διοργάνωσε ένα μοναδικό event το οποίο έγινε για πρώτη φορά στην Ιταλία με στόχο να καθιερωθεί και τα επόμενα χρόνια.

Ο τελικός Κυπέλλου της Lega B, τον οποίο κατέκτησε η Μπιέλα...

... και ταυτόχρονα το All Star Game γυναικών μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των Ιταλών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, αλλά και να έρθουν κοντά σε ένα άθλημα, που έχει περάσει και δύσκολες στιγμές στη γειτονική χώρα.

Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Γκρατσιέλα Μπραγκάλιο (Πρόεδρος LNP), Τζοβάνι Πετρούτσι (Πρόεδρος Ιταλικής Ομοσπονδίας)

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, η LNP, σε συνεργασία με την Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, έστησαν ένα καταπληκτικό χώρο 3 on 3 (streetball) με τη συμμετοχή τόσο αθλητών- μελών των μικρών Εθνικών ομάδων της χώρας όσο και παιδιών από τη γύρω περιοχή. Στη διάρκεια της ημέρας διεξάγονταν σεμινάρια προπονητικής από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ανδρών Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, τα οποία πλαισίωναν άνθρωποι της Ομοσπονδίας.

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι

Τα events ήταν πολλά όπως διαγωνισμοί καρφωμάτων στα 3 on 3, διαγωνισμοί τριπόντων κτλ. Η ανταπόκριση και οι συμμετοχές των νεαρών παιδιών εντυπωσίασαν τους διοργανωτές, οι οποίοι έχουν θέσει το στοίχημα να προωθήσουν το άθλημα σε κάθε γωνιά της χώρας. Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της LNP, Κλαούντιο Κολντεμπέλα συνδύασε όλο αυτό το μπασκετικό «ντελίριο» με συναυλίες HIP HOP μουσικής με σκοπό να φέρει τους νέους πιο κοντά στο αγαπημένο μας άθλημα.

Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα είχε ως αποτέλεσμα οι νέοι που ίσως να μην είχαν ποτέ εκφράσει την επιθυμία να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθώντας έναν αγώνα μπάσκετ, τώρα είχαν την ευκαιρία να το συνδυάσουν με την αγαπημένη τους μουσική.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Ρίμινι Φιέρα, έναν εκπληκτικό εκθεσιακό χώρο στην ιταλική πόλη, σεμινάρια για τη βελτίωση και την προώθηση του αθλήματος στην Ιταλία, όχι μόνο σε επίπεδο φιλάθλων, αλλά και χορηγών.

Και κάτι τελευταίο, που μας έκανε εντύπωση! Η λατρεία των οπαδών και γενικότερα του συλλόγου της Μπρέσια προς τον «δικό» μας Νίκο Μπάρλο, η φιγούρα του οποίου κυριαρχούσε τόσο στην μπουτίκ της ομάδας, όσο και στο Year Book της. Προφανώς, η θητεία του στην ιταλική ομάδα τη σεζόν 2012-13 έμεινε και στις δύο πλευρές αξέχαστη…

*Ευχαριστούμε την Χριστίνα Σκέντζιου που μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία που έζησε πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία, όπου είχε την ευθύνη για την τελική επίβλεψη και τον έλεγχο όλων των χώρων των εκδηλώσεων πριν από την έναρξη των event για τυχόν αλλαγές, διορθώσεις. Ήταν, μάλιστα, μέλος της επιτροπής για την ανάδειξη του καλύτερου καρφώματος στο streetball μαζί με τον θρύλο του ιταλικού μπάσκετ Αντονέλο Ρίβα.

Επιπροσθέτως, συμμετείχε στη βράβευση στον MVP U-21 του Τελικού Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα