Γιώργος Παπαγιάννης: Πίστη και αφοσίωση στο όνειρο (vids)

Όταν έχεις ένα όνειρο και πιστεύεις σε αυτό, κάνεις τα πάντα να το κατακτήσεις , θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου που θα το πραγματοποίησεις και αυτή η στιγμή θα σου μείνει χαραγμένη για πάντα. Ένα τρανό παράδειγμα και επίκαιρο όσο ποτέ, είναι αυτό του Γιώργου Παπαγιάννη.

Ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς πλέον , από την πρώτη μέρα που έπιασε στα χέρια του την «σπυριάρα» στα Μέγαρα όπου μεγάλωσε, είχε μια τεράστια φιλοδοξία. Να κατακτήσει τον μπασκετικό κόσμο. Να παίξει με τους καλύτερους. Με απλά λόγια, το ΝΒΑ αποτελούσε την απόλυτη

πρωτεραιότητα γι αυτόν.

Θα μπορούσε όμως να φανταστεί σε ηλικία έντεκα ετών, όταν πρωτοξεκίνησε το μπάσκετ, ότι κάποτε θα έρθει η μέρα που θα ακολουθήσει τα βήματα του θρύλου των Σακραμέντο Κινγκς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς; Άλλωστε οι πορείες τους μοιάζουν...Το 1998 σε ηλικία δεκαεννιά ετών ο Πέτζα έφυγε από τον ΠΑΟΚ με προορισμό το Σακραμέντο.

Ο Έλληνας σέντερ είχε καταθέσει τα διαπιστευτήρια του νωρίτερα καθώς είχε αρκετές διακρίσεις με τις μικρές Εθνικές με αυτόν του Πρωταθλητή Ευρώπης στην κατηγορία των Εφήβων να ξεχωρίζει.

Την στιγμή της ανακοίνωσης του στα φετινά ντραφτ, το διασκέδασε με την ψυχή του. Ένα όνειρο του είχε εκπληρωθεί. Είχε δηλώσει σχετικά: «Το γεγονός ότι επιλέχθηκα από τους Σακραμέντο Κινγκς ήταν ένα παιδικό όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Η πρώτη φανέλα ομάδας ΝΒΑ που είχα πάρει, ήταν των Κινγκς. Ήταν όνειρο μου να αγωνιστώ κάποτε σε αυτή την ομάδα »

Όσο μεγάλωνε εξελισσόταν αγωνιστικά, πνευματικά καθώς το ταλέντο του ήταν αδιαμφισβήτητο. Το γεγονός πως έγινε ο μικρότερος Έλληνας που αγωνίστηκε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών πιστοποιεί ότι και ταλέντο είχε το οποίο ήταν εμφανές, με την πορεία της εξέλιξης του να έχει τεράστια περιθώρια.

Την περσινή χρονιά ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος: «Πριν πάρω την απόφαση μου να παραμείνω στην Ελλάδα,ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα αγωνιστώ σε κάποιο κολλέγιο. Η κουβέντα που είχα όμως με τον πρόεδρο της ομάδας, τον προπονητή, άλλαξαν την απόφαση μου και είπα πως θα μείνω, για να προετοιμαστώ καλύτερα για το ΝΒΑ»

Η ιδέα του ΝΒΑ είχε μπολαστεί μέσα του για τα καλά. Ήταν θέμα χρόνου. Οι σκάουτερς του ΝΒΑ το είχαν στα μπλοκάκια τους από το Ευρωπαϊκο Εφήβων του 2015 όταν μέτρησε κατά μέσο όρο 12 πόντους , 10.3 ριμπάουντ και 2.4 τάπες οδηγώντας την Εθνική Ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ήταν η στιγμή που είδαν όλοι τις δυνατότητες αυτού του παιδιού. Ήταν από τους καλύτερους σέντερ παγκοσμίως στην ηλικία του. Ο δυναμισμός του , η πλαστικότητα του η ευελιξία του ήταν κάτι που σπάνιζε σε έναν παίκτη με ύψος 2,18.

Η άποψη του για τον τρόπο παιχνιδιού που πρέπει να ακολουθεί είναι σαφής όπως είχε δηλώσει: «Η άμυνα είναι το πιο σημαντικό για μένα γιατί από εκεί ξεκινάς και η επίθεση έρχεται μετά σαν φυσιολογική εξέλιξη»

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Βλάντε Ντίβατς όσον αφορά τον Παπαγιάννη: «Έμεινα εντυπωσιασμένος παρακολουθώντας το Παγκοσμιο Εφήβων πέρσι.Ένα ψηλό παιδί που παίζει εξαιρετικά το πικ ν ρολ, αγωνίζεται με πολύ πάθος, τρέχει καλά το γήπεδο, βοηθάει τα πόιντ γκαρντς και ίσως είναι ο καλύτερο σέντερ που είδα. Είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας και θα εξελίξει το παιχνίδι του»

Όσο για τις συγκρίσεις με τα αδέρφια Γκασόλ: «Νομίζω πως έχουμε τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθώ να γίνω καλύτερος από τον Μαρκ ή τον πλησιάσω, αλλά είναι ένας παίκτης επιπέδου All Star. Δεν μπορώ να συγκριθώ τώρα μαζί του, αλλά σε λίγα χρόνια»

Δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη μνεία στον Δήμητρη Διαμαντίδη: «Είμαι ευλογημένος που ήταν συμπαίκτης μου γιατί παρά το γεγονός πως δεν παίζουμε στην ίδια θέση, πρέπει να ξέρεις πως να πασάρεις.Γι αυτό πιστεύω πως είμαι καλός πασέρ, διότι ξέρω πως να διαβάζω το παιχνίδι »

Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι ο Έλληνας που επιλέχθηκε στην υψηλότερη θέση ντραφτ από κάθε άλλον. Ένα τεράστιο επίτευγμα. Τα όνειρα,τα σχέδια του όμως δεν σταματούν εκεί. Έχει όλες τις προδιαγραφές να πετύχει. Το κυριότερο όμως είναι πως διαθέτει το πιο σημαντικό στοιχείο. Την εργατικότητα και με αυτό το όπλο θα πορευτεί για να κατακτήσει και να καθιερωθεί στο ΝΒΑ.

Δημήτρης Μαχαίρας

Keywords
Τυχαία Θέματα