Για πάντα «Κεραυνός» ο Ντουράντ! (vids)

Η ιστορία του πιο περιζήτητου ελεύθερου παίκτη, σε μία συναρπαστική έως τώρα free agency, λαμβάνει τέλος. Ο Κέβιν Ντουράντ αποφάσισε να μείνει για ακόμη πέντε χρόνια, στην ομάδα που τον διάλεξε στο νούμερο 2 του draft του 2007 (ως Σιάτλ Σουπερσόνικς τότε) και μετά από μία δεκαετία που έχει ήδη συμπληρώσει, μπορεί με κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί, ότι το όνομά του είναι «συνώνυμο» των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, μπορεί να μην κατάφεραν να εξασφαλίσουν ραντεβού μαζί του,

αλλά ο «KD» έδωσε τη δυνατότητα σε άλλες έξι ομάδες (συμπεριλαμβανομένων των φιναλίστ της Δυτικής Περιφέρειας), να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Εκείνοι που έμοιαζαν ικανοί να τον απομακρύνουν από την Οκλαχόμα, ήταν οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αυτό φάνηκε από το «στενό μαρκάρισμα» που έγινε στο μεταξύ τους ραντεβού για σχεδόν τρεις ώρες, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μία ομάδα-«όνειρο» για τους δευτεραθλητές του ΝΒΑ.

Η καρδιά, όμως, μαζί με την ευγνομωσύνη που νιώθουν ο ίδιος και η οικογένειά του, απέναντι στους Θάντερ, «μίλησαν» και καθόρισαν την επιλογή του. Φυσικά, η πρόταση ήταν διόλου ευκαταφρόνητη από τους παράγοντες του συλλόγου. Προσφέροντάς του περίπου 86 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια, σύμφωνα με το ESPN, έδειξαν πόσο ήθελαν να παραμείνει ο ηγέτης τους, στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της πόλης να νιώσει τη δόξα που προσφέρει ένα δαχτυλίδι. Και ο Ντουράντ, δέχθηκε να συνεχίσει μαζί τους αυτό το «ταξίδι», την ώρα που του προσφέρεται μία εξαιρετική τριάδα, με τον ίδιο, τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και τον Βίκτορ Ολαντίπο να τη «σχηματίζουν».

«Ο Κέβιν ήθελε να αποδεχθεί την προσφορά των Θάντερ, επειδή ο ίδιος και η οικογένειά του εκτιμούν ιδιαίτερα, όσα προσέφεραν οι Θάντερ στον ίδιο», ανέφερε ο μάνατζέρ του Άαρον Γκούντουιν, συμπληρώνοντας ως εξής: «Οι Θάντερ έδειξαν από πολύ νωρίς στην οικογένεια Ντουράντ, στις 11:01 την πρώτη νύχτα, ότι ήταν αποφασισμένοι να τον κρατήσουν. Υπήρξαν μόνο μερικά νομικά θέματα για να ρυθμιστούν. Ο Κέβιν ξεκαθάρισε, ότι θέλει να μείνει στην Οκλαχόμα».

Με αυτά τα λόγια, οριστικοποείται μάλλον η... 15ετής παρουσία του Ντουράντ στην Οκλαχόμα, όταν λήξει το συγκεκριμένο συμβόλαιο. Το μόνο που απομένει να ξεκαθαριστεί, είναι ο ακριβής αριθμός των συνολικών του απολαβών, κάτι που θα γίνει γνωστό στις 8 Ιουλίου με την οριστικοποίηση των αριθμών του salary cap.

Keywords
Τυχαία Θέματα