Γεωργίου: Ο απολογισμός της Ευρωλίγκα

Πάει και η 2η αγωνιστική λοιπόν που ήταν καλή για τον ελληνικό μπάσκετ. Με δύο καλές νίκες. Και με πονηρούς αντιπάλους. Και με ένα μεγάλο ντέρμπι αυτή την εβδομάδα στην Πόλη που έιχε την μερίδα του λέοντος φιλοξενώντας τρια από τα μεγάλα φαβορί για την κούπα. Ο Ολυμπιακός πήρε το μεγάλο ματς στην Πόλη με την Γαλατά με την έννοια ότι δεν κέρδισε την Φενέρ αλλά μια πολύ δυνατή, φορμαρισμένη και αξιόλογη ομάδα με πολύ κόσμο και γεμάτο γήπεδο. Μια νίκη που είναι καπάρο πρωτιάς για τον Ολυμπιακό που είχε δύο εξαιρετικά και ένα κακό διάστημα αλλά για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ειδικά αμυντικά που δέχεται μ.ο 56π.

Μεγάλης σημασίας είναι η νίκη του ΠΑΟ με την Λαμποράλ με την έννοια ότι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο στην φιλική του Κύπρο και ξεπέρασε ανώδυνα την 1η αγωνιστική της τιμωρίας του. Και απέναντι σε μια πάντα δύσκολη αντίπαλο όπως η ισπανική ομάδα που όμως είναι αλήθεια ότι κατέβηκε μισή και άρα δεν αντέχει το ματς σε κριτική με τους πρωταθλητές Ελλάδος να έχουν το εξωπραγματικό 18τρ στην επίθεση απέναντι σε μια ομάδα με 8 παίκτες σήμερα. Αλλά η νίκη μετρά και μένει.

Το ντέρμπι της εβδομάδας έγινε στην Πόλη που η Φενέρ δείχνει με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο και 15000 κόσμο ήδη ομάδα για Φάιναλ Φορ έχοντας τρομερό ρόστερ όπως και πέρσι αλλά σε αντίθεση με πέρσι με τον Πιανιτζάνι στον πάγκο, φέτος έχει εξαιρετική διαχείριση με τον μετρ Ζοτς. Η Μπαρτσελόνα δεν αρέσει ακόμα και ας είναι εξαιρετική ομάδα και δείχνει έξω από τα νερά της με πρόβλημα στην δημιουργία, μπέρδεμα στους ψηλούς και τον ..γνωστό Πασκουάλ στον πάγκο που δεν έδωσε εντολή στο 73-70 για τρίποντο στα 20΄΄! Πάντως και οι δύο ομάδες είχαν διακυμάνσεις λογικές για το σημείο που είμαστε, αλλά ήταν καλό ματς.

Τι άλλο είδαμε; Τον περίπατο της Μπάγερν με την Σιένα που είναι προβληματική όμως φέτος έχοντας και μειωμένο μπάτζετ. Η Μπάγερν δείχνει δόντια και στην Ευρωλίγκα καθώς είναι η ανερχόμενη δύναμη στην Γερμανία. Η Ρεάλ διέλυσε την Μπάμπεργκ με εκκωφαντική διαφορά (98-58) καθώς είναι ίδια ομάδα με πέρσι και βγάζει φωτιές...

Η ΤΣΣΚΑ δεν αρέσει ακόμα και δυσκολεύθηκε ακόμα και με την Μπουντιβέλνικ στην Μόσχα. Εντυπωσιακό το 73-43 της Παρτίζαν με την Ναντέρ που την περασμένη εβδομάδα η γαλλική ομάδα έχασε στο καλάθι από την ΤΣΣΚΑ! Η Μάλαγα αναμενόμενα ισοπέδωσε την Ζιελόνα που δεν έχει κακό ρόστερ αλλά δεν παίζει άμυνα. Η Εφές με την άμυνα και την εμπειρία αλλά μέτριο μπάσκετ πέρασε από την Γαλλία και το Στρασβούργο, η Μακάμπι δεν είχε πρόβλημα σε ένα χορταστικό ματς με τον Αστέρα στο Ισραήλ. Αντίθετα η Κούμπαν νίκησε εύκολα με την άμυνα σε κακό ποιοτικά ματς την Λιέτουβος ενώ το Μιλάνο ανάσανε με την Ζαλγκίρις στην Ιταλία Το κακό του διημέρου ήταν το πρόβλημα (ακόμα δεν μάθαμε ακριβώς από τι) με τον Τζαουάι της Γαλατά που μπήκε στην εντατική αλλά ευτυχώς πάει ήδη καλύτερα. Περαστικά του!

Keywords
Τυχαία Θέματα