Γεωργίου: Ο απολογισμός της 2ης αγωνιστικής

Πάει λοιπόν και η 2η αγωνιστική που δεν είχε σούπερ ντέρμπι και Κλάσικο αλλά είχε καλά παιχνίδια και ενδιαφέρον. Τι κρατάμε λοιπόν καθιερώνοντας τον απολογισμό πλέον κάθε φορά που τελειώνει το πρόγραμμα. Λοιπόν οι "αιώνιοι" κλασικά έκαναν προπόνηση με τους μικρούς αντιπάλους τους. Ο Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Ελευσίνα που έιτε έχανε με 20 είτε με 40π ως και έγινε το ίδιος είναι αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος. Η Ελευσίνα ήταν αποκαρδιωτική με 35π ενεργητικό θυμίζοντας παιδική ομάδα ενώ δεν έχει κακό ρόστερ και με 14π στο δεύτερο μέρος έσπασε τα αρνητικά ρεκόρ. Πάντως κρατάει και τα 51 λάθη στα δύο πρώτα ματς και αν δεν πάρει τον Ηλυσιακό θα έχει γκρίνια. Ο Ολυμπιακός έκανε χαβαλέ στα Ιλίσια με την έννοια ότι δεν είχε κανένα λόγο να πιεστεί. Κρατά μια ακόμα καλή εμφάνιση του Λοζέσκι που δεν είναι σούπερ αλλά είναι χρήσιμος. Ο Ηλυσιακός προπόνηση έκανε ενώ ο Στέφενς που ακούγαμε δεν έδειξε και πολλά.

Σημαντικό το Κλάσικο στην Θεσσαλονίκη με γεμάτο Παλέ και αποχώρηση κανονική παρά το διπλό. Ο Άρης πνίγηκε στο άγχος του πρέπει έχοντας νεανική ομάδα και ο ΠΑΟΚ επέστρεψε μετά την ήττα στο Κύπελλο εντός. Αλλά ο κόσμος χειροκρότησε και αυτό είναι το σημαντικό. Και ο ΠΑΟΚ κτίζει πάνω στην νίκη αυτή ενώ δείχνει να κερδίζει και τον χαμένο Μπόγρη τα τελευταία χρόνια που δείχνει να κερδίζει βασικά τον εαυτό του. Στα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει το σημαντικό διπλό του Ρεθύμνου που έχει την εμπειρία να παίρνει και χωρίς σούπερ απόδοση καλά ματς αν και πάλι κλειδί είναι το τρίποντο όπως φάνηκε εχοντας 11 στην Ρόδο. Ο Κολοσσός δεν είναι όπως παλιά και πρέπει να προσέξει για την παραμονή του.

Ο Πανιώνιος με την άμυνα την έδρα και την εμπειρία νίκησε τα Τρίκαλα χωρίς καλή απόδοση έχοντας και ένα κακό 2-14. Τα Τρίκαλα κρατάνε την μαχητικότητα και πάλι αλλά θέλουν σκορ καθώς δεν σκοράρουν 70 καλά καλά. Ο Ίκαρος καθάρισε εύκολα τον Απόλλωνα και άρεσε. Πιο πολύ άρεσε όμως ότι δείχνει να πιάνει τόπο η μετακόμιση στην Χαλκίδα καθώς είχε 1500 άτομα και ωραία ατμόσφαιρα. Συνεπώς αυτό είναι και το κέρδος ειδικά αν παραμείνει αυτή η εικόνα καθώς θα μιλάμε για μια επαρχιακή ομάδα πλέον και υγιή. Ο Απόλλωνας έδειξε ότι φέτος θα κινείται γύρω από τους αμερικανούς και μόνο με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως εκτός έδρας θα έχει προβλήματα καθώς δεν είναι γεμάτο το ρόστερ και τα αμερικανάκια του είναι ασταθή σε απόδοση. Τέλος καλό ήταν το διπλό του ΚΑΟΔ στην Κηφισιά που ήταν μίνι έκπληξη με τους αθηναίους να έχουν ξεκινήσει πολύ καλά αλλά δεν έπαιξαν την άμυνα που περιμέναμε. Και από την άλλη ο ΚΑΟΔ μετά το κακό ξεκίνημα με τον Άρη έπαιξε πολύ καλά και έδειξε ότι μπορεί να σωθεί. Και μάλιστα στην αναμέτρηση είδαμε και καλό μπάσκετ.

Γενικά είχαμε πολύ κόσμο και ειδικά σε Παλέ και Χαλκίδα και αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε και θρίλερ και ματς με πολύ τακτική αλλά και άλλα με θέαμα. Και καλό ματς ποιοτικά ειδικά με πολλούς έλληνες στο Κλάσικο της Θεσσαλονίκης. Στην επόμενη αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα έχουμε καλά ματς όπως το Ρέθυμνο -ΠΑΟΚ αλλά και το Ελευσίνα -Ηλυσιακός για την ουρά (μαζί και το Απόλλων -Κολοσσός). Και επικίνδυνη έξοδος για τον Πανιώνιο στην Δράμα. Ο Άρης φιλοξενεί την επικίνδυνη Κηφισιά και οι αιώνιοι έχουν προπόνηση ο ΠΑΟ στα Τρίκαλα και ο Ολυμπιακός στο άδειο ΣΕΦ με τον Ίκαρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Basket Blog