Φενέρ... 7Χ7! (vid)

Η Φενέρμπαχτσε, έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι το αφεντικό στον όμιλο του Παναθηναϊκό, κλείνοντας εμφατικά τον πρώτο γύρο του Top-16 με το 80-59 επί της Μάλαγα. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα της φάσης αυτής και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της, φανερώνουν ότι μάλλον θα περάσει πρώτη... και καλύτερη στα play-offs, παρότι υπάρχουν μπροστά άλλοι επτά αγώνες.

Σε ένα ματς που δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζίτζι Ντατόμε με 13 πόντους, με τους Χίκμαν και Ούντο να προσθέτουν από 12, και το δεύτερο να συμπληρώνει double-double

με 10 ριμπάουντ. Από 11 πόντους μοιράστηκαν οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Γιαν Βέσελι. Μοναδικός «διψήφιος» για το συγκρότημα του Χοάν Πλάθα, ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 11 πόντους.

Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν σε κακό ρυθμό, καθώς το ματς ήταν πολύ νωρίς στο 8-5, αλλά μέχρι το 7ο σχεδόν λεπτό, το σκορ «κόλλησε». Ο Μαχμούτογλου θα ξεκολλούσε την Φενέρ, με τους Ντατόμε, Μπογκντάνοβιτς και Ντίξον να ακολουθούν κατά σειρά και να ολοκληρώνουν την πρώτο περίοδο στο 16-15 για την ομάδα τους.

Η διαφορά αυτή, έδωσε ώθηση στους παίκτες του Ομπράντοβιτς, οι οποίοι με την άμυνά τους να «θερίζει», άρχισαν να ανοίγουν τη διαφορά. Ο Ούντο άνοιξε τον «χορό», για να ακολουθήσει το «σόου» του Χίκμαν, ο οποίος φτάνοντας τους οκτώ πόντους «εν ριπή οφθαλμού», έφτασε την απόσταση στο +15 (39-24 στο 18'). Η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με τη διαφορά να μένει σε υψηλά επίπεδα στη λήξη του εικοσαλέπτου (41-28).

Η Φενέρ κυριάρχησε απόλυτα και στο δεύτερο μέρος, με τους Ούντο και Ντατόμε να συνεχίζουν να κάνουν «πάρτι» κόντρα στους Ανδαλουσιανούς και να «εκτοξεύουν» τη διαφορά στο +19, με τρίποντο του Ιταλού (59-40 στο 28'). Η Μάλαγα είχε μικρά «ξεσπάσματα», όπου το μόνο που κατάφερνε, ήταν να μικραίνει την «ψαλίδα» στους 12-13 πόντους, αλλά η διάθεση των γηπεδούχων ήταν διάχυτη μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι, κατάφεραν να προηγηθούν μέχρι και με +22, χάρη σε καλάθι του Ντίξον. Αμφότεροι οι προπονητές, έκαναν διαχείριση δυνάμεων στους παίκτες τους στο φινάλε και η «μπίλια» έκατσε στο +21, με λέι-απ του Ουγκουρλού.

Δεκάλεπτα: 22-15, 41-28, 61-45, 80-59

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12 (1), Χερσέκ, Ούντο 12, Μαχμούτογλου 9 (3), Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Αρνά, Ουγκουρλού 4, Βέσελι 11, Κάλινιτς 1, Ντίξον 7 (1), Ντατόμε 13 (3)

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ούτα, Ντίαζ, Τόμας 8, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 2, Καράχοτζιτς 2, Νέντοβιτς 9 (1), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 4 (1), Νέλσον 11 (2), Κούλει 5

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα