Έτσι… την είδαμε

Πριν ξεκινήσουν οι μεταγραφές μαζευτήκαμε με τα παιδιά του site και χαράξαμε τη στρατηγική για τη μεταγραφική περίοδο. Σε μια εποχή που ό,τι γράψει κάποιος αναπαράγεται σε δευτερόλεπτα, σε μια εποχή που τα site είναι περισσότερα από τους (κανονικούς) συντάκτες, το εύκολο είναι να πετάς ονόματα στον αέρα.

Αποφασίσαμε, λοιπόν, μινιμαλιστική αντιμετώπιση στον τομέα των μεταγραφικών "ειδήσεων". Δεν μας ενδιαφέρει ποιος προτάθηκε, αλλά ποιος κλείνει. Δεν θέλουμε 4-5 ονόματα από τις ατέλειωτες

λίστες των μάνατζερ που πηγαίνουν σε όλους τους προπονητές, αλλά αυτούς που θα κλείσουν.

Προτιμήσαμε να χάσουμε κάποιες ειδήσεις, από το να βαράμε τουφεκιές στον αέρα. Κι όταν άλλοι έγραφαν ότι ο Νάνα είναι μια ανάσα από το να συνεχίσει στον Ηλυσιακό, εμείς είχαμε γράψει (άπαξ) ότι θα ακολουθήσει τον Κώστα Φλεβαράκη. Η ιστορία έδειξε ποιος δικαιώθηκε.

Όχι μόνο εκεί, αλλά στο θέμα του Ξανθόπουλου, του "αλμυρού" Ούκιτς, στο θέμα των Χαραλαμπόπουλου - Διαμαντάκου, τους οποίους δεν εντάξαμε σε μια σειρά ονομάτων, αλλά καταγράφαμε τις εξατομικευμένες μεταγραφικές δραστηριότητες.

Όχι μόνο εκεί, αλλά και στον Σλούκα τον οποίο ποτέ δεν πήγαμε στον Παναθηναϊκό, τον Καϊμακόγλου που δεν πήγαμε στον Ολυμπιακό, αλλά και μια σειρά από παίκτες για τους οποίους έχουν γραφτεί τέρατα.

Για τις μικρότερες (για άλλους) κατηγορίες δεν γράφω, αφενός γιατί έχουμε χάσει τον λογαριασμό των επιτυχιών, αφετέρου γιατί... παίζουμε μόνοι μας.

Αυτή η στάση εκτιμήθηκε από τους φίλους μας, κάτι που δείχνουν και τα μηνύματα, και η αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά αυτό δεν είναι αυτοσκοπός. Το basketblog.gr είναι το υπεύθυνο site για την μπασκετική σας ενημέρωση. Είναι το site που δεν διστάζει να παραδεχθεί το λάθος του, είναι το site που δεν κυνηγάει άκριτα την είδηση αλλά την καταγράφει.

Ενδεχομένως κάποια από αυτά να είναι αυτονόητα, όταν όμως η πλάκα ενός συναδέλφου (ο Γιάννης Φιλέρης πάντα έχει υψηλή αίσθηση του χιούμορ) γίνεται αφορμή για να στηθούν ολόκληρες σελίδες στο facebook, ίσως είναι απαραίτητο να εκπαιδεύσουμε τους επισκέπτες μας (τους νέους) για το τι θα βρουν μέσα στις ηλεκτρονικές μας σελίδες.

Το παιχνίδι (των μεταγραφών) παίζεται ακόμα, αλλά όλοι γνωρίζετε το αποτέλεσμα. Δεν σταματάμε, δεν κυνηγάμε το αποτέλεσμα, εξακολουθούμε να σας ενημερώνουμε υπεύθυνα. Κι είμαι υποχρεωμένος να συγχαρώ τους συναδέλφους, νεαρούς και παλαιότερους, για την εξαιρετική προσήλωση στη δουλειά, αλλά και τη δημοσιογραφική αυτοσυγκράτηση που δείχνουν.

Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Νικολάου, που πριν ακόμα ξεπεράσει το πρόβλημα της υγείας του ("σιδερένιος" φίλε, αν και τα είπαμε), δίνει τη μάχη -και μαζί μοιράζει… σακούλες- για το αγαπημένο του ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Ζητώ συγνώμη αν σας κούρασα, δεν αποτελεί όμως άρθρο θριαμβολογίας, αλλά μια εξήγηση για τον τρόπο λειτουργίας μας, για να μπορείτε να μας κρίνετε (κάτι που κάνετε καθημερινά) με συγκεκριμένα στάνταρ.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα