Εστεμπάν Μπατίστα στο Basketblog.gr: «Παλεύουμε, πιστεύουμε, δεν τα παρατάμε»!

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, που έδωσε στους «πράσινους» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Άλλωστε, αυτός ήταν που «έγραψε» το τελικό 77-76 με το εντυπωσιακό του κάρφωμα. Ο Εστεμπάν Μπατίστα, μιλάει στο Basketblog.gr για 12 παίκτες-«μαχητές»,

την πίστη που είχαν άπαντες στην ομάδα για το θετικό αποτέλεσμα, τη σημασία τέτοιων νικών, αλλά και… την φάση που έκρινε τον αγώνα.

Με τον Ραφαήλ Αλαγά

Εστεμπάν, υπήρχε πριν το παιχνίδι η αίσθηση ότι, όχι μόνο δε θα κερδίζατε, αλλά δε θα ήσασταν και ανταγωνιστικοί. Όμως, εκτός του ότι υπήρξατε ανταγωνιστικοί, στο τέλος κερδίσατε και τον αγώνα.

Ξέρω ότι πολλοί δεν πίστευαν σε εμάς. Όμως, εγώ δεν καταλαβαίνω ελληνικά, συνεπώς δε διαβάζω ούτε τι λένε για εμάς, έτσι ώστε να επικεντρώνομαι, όπως και η υπόλοιπη ομάδα, σε αυτά που μας λέει ο κόουτς να κάνουμε. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και στο παρκέ. Αν είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά και δεν τα παρατάς ποτέ, τότε μπορείς να πάρεις την νίκη.

Όπως είπες, ποτέ δεν τα παρατήσατε και, πριν κάνετε την ανατροπή, ξεκινήσατε να μειώνετε τη διαφορά χωρίς τον Διαμαντίδη κι εσένα στο παρκέ.

Για το συγκεκριμένο είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς αποδείξαμε πως η ομάδα αυτή δεν εξαρτάται από έναν παίκτη, αλλά ένα σύνολο δώδεκα παικτών που μάχονται, πιστεύουν όλοι μαζί και δεν τα παρατούν ποτέ. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πάντα περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε. Βέβαια, άλλες φορές θα κερδίσουμε και άλλες θα χάσουμε. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα πηγαίνουμε ήσυχοι σπίτια μας, γνωρίζοντας ότι έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο.

Είστε μία καινούργια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες στο ρόστερ. Πόσο σημαντικές θεωρείς, ειδικά γι’ αυτούς, νίκες σαν τη σημερινή απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός;

Είναι, όντως, κάτι πολύ σημαντικό. Είναι σπουδαίο να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα αυτήν να κερδίζει αυτά τα παιχνίδια, έτσι ώστε να παίζουν σε αυτά με συγκέντρωση, πάθος και κατανοώντας τον χαρακτήρα ενός συλλόγου, όπως ο Παναθηναϊκός. Γιατί, όπως σου είπα, είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε, αυτό που μετράει είναι να παλεύουμε για 40 λεπτά.

Μπορείς να μας περιγράψεις την τελευταία φάση, όπως τη βίωσες;

Θυμάμαι απλώς που με κοίταξε και προσπάθησε να μου δώσει την μπάλα. Εγώ τότε έτρεξα για να την πάρω και να τελειώσω την φάση. Αυτά θυμάμαι, τίποτα άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα