Επέστρεψε στον... τόπο του «εγκλήματος» η Τσεντεβίτα!

Μία από τις πιο αποφασιστικές νίκες της Τσεντεβίτα για την πρόκρισή της στο Top-16, ήταν στην Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Αναντολού Εφές. Επανερχόμενη σε αυτή, πέτυχε σπουδαίο «διπλό» με 79-72 απέναντι στην Νταρουσάφακα και πήρε την πρώτη της νίκη στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι κρίθηκε στις τελευταίες λεπτομέρειες, όπου αρχικά η τριάδα των Πούλεν, Ουόκερ και Μπίλαν εξασφάλισε ακόμη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για την κροατική ομάδα.

Ο πρώτος ήταν ασταμάτητος, φτάνοντας τους 25 πόντους (3/7 δίπ, 5/12 τρ.) με πέντε ασίστ, ενώ ο δεύτερος που πέτυχε και το πιο

αποφασιστικό καλάθι, κάνοντας το 72-75 στα 28" πριν το τέλος, έφτασε τους 13 πόντους. Ο Μπίλαν «ξύπνησε» στο φινάλε και έδωσε πολύτιμες βοήθειες, ολοκληρώνοντας με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ. Κάπως έτσι, κέρδισε την άτυπη «μάχη» με τον Σεμίχ Ερντέν που είχε 13 πόντους, με εννέα στην πρώτη περίοδο, και έξι ριμπάουντ. 12 πόντους πέτυχε ο Σκότι Ουίλμπεκιν και 11 ο Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι.

Το παιχνίδι είχε ως κύριο χαρακτηριστικό του τη δύναμη στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε αρκετά φάουλ. Ισορροπία υπήρξε μέχρι το πρώτο τάιμ-άουτ στα μέσα της πρώτης περιόδου, καθώς το σκορ βρισκόταν στο 9-9, για να ξεκινήσει τότε μία «ραψωδία» του Ερντέν. Ο Τούρκος σέντερ θα «έσπρωχνε» τους συμπαίκτες του σε ένα σερί 10-0 από το 6-9, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τότε τα ηνία (16-9 στο 7'). Ο Μίρο Μπίλαν έχασε τις πρώτες «μάχες» από τον Ερντέν όπως και ο Ζόριτς, αλλά ο τελευταίος το πάλεψε και μαζί με τον Ουόκερ ξεκίνησαν την αντεπίθεση της Τσεντεβίτα, για να φτάσει η διαφορά στη μικρότερη τιμή της στα 12ο λεπτό (26-25). Ο αγώνας κινήθηκε μέχρι το ημίχρονο σε αυτό το «μοτίβο», για να... κάτσει η μπίλια στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν να επιδείξουν μεγαλύτερο εκτελεστικό πλουραλισμό, με τους Μούσα, Αράποβιτς και Πίλεπιτς να προστίθενται στην «εξίσωση».

Η Νταρουσάφακα προσπάθησε στις αρχές της τρίτης περιόδου να ξεφύγει και πάλι, πραγματοποιώντας σερί 7-0 με το σκορ 43-43, αλλά οι Κροάτες δεν πτοήθηκαν. Είχαν τον Πούλεν να τους κρατά σε εκείνο το σημείο, την ώρα που ο Γκόρντον «έκοβε και έραβε» το παιχνίδι της ομάδας του. Κάπως έτσι, ο Αμερικανός γκαρντ μαζί με τον Ουόκερ ήταν οι «πρωτεργάτες» της ισοφάρισης, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην τελευταία περίοδο με το 58-58. Αυτή εξελίχθηκε κυρίως σε μία αντιπαράθεση... Μαρκοϊσβίλι με Μπίλαν, καθώς οι δύο παίκτες ήταν οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των δύο πλευρών στα πρώτα οκτώ λεπτά (70-70).

Ο Πούλεν, μετά από αρκετή ώρα «σιγής», θα αναλάμβανε την ευθύνη και στα 67" πριν το φινάλε θα έδινε προβάδισμα στην Τσεντεβίτα (70-72). Η απάντηση θα ερχόταν αμέσως από τον Γκόρντον και οι δύο επόμενες επιθέσεις θα πήγαιναν στον «βρόντο». Στα 28", ο Ουόκερ πήρε το σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων και έδωσε τον πρώτο λόγο στους φιλοξενούμενους (72-75). Ο Γκόρντον έχασε το λέι-απ μετά το τάιμ-άουτ του Μαχμούτι και τότε οι παίκτες του Μίρσιτς «κλείδωσαν» την νίκη με βολές των Πούλεν και Ουάιτ.

Δεκάλεπτα: 26-19, 39-40, 58-58, 72-79

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 12 (2), Γιαγκμούρ 3, Ρέντινγκ 6, Ερντέν 13, Μαρκοϊσβίλι 11, Γκόρντον 4, Αρσλάν 6, Σλότερ 4, Χαραγκόντι 3 (1), Μπιέλιτσα 8, Πρέλντζιτς 2

Τσεντεβίτα (Μίρσιτς): Πούλεν 25 (5), Ουάιτ 4, Κάτιτς, Πίλεπιτς 5 (1), Μπάμπιτς 8 (2), Ουόκερ 13 (3), Μούσα 5 (1), Μπίλαν 11, Ζόριτς 4, Αράποβιτς 4

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα