Α2: Δοκιμάζεται το σερί της Καβάλας

Πρεμιέρα του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 και από το αυριανό (Σάββατο 1/2) πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι της Βορείου Ελλάδας ανάμεσα στον Ηρακλή και τη Καβάλα. Από εκεί και πέρα οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας είναι τα φαβορί στους αγώνες τους, ενώ ως συνήθως τα παιχνίδια των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία παρουσιάζουν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αναλυτικά:



ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Η αναμέτρηση στο Ιβανώφειο κλέβει τη παράσταση από το πρόγραμμα της 14ης ημέρας. Το αήττητο σερί της Καβάλας επί εννέα παιχνίδια, δοκιμάζεται από τον πάντα επικίνδυνο και υπολογίσιμο Ηρακλή, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερο άγχος και πίεση θα επιδιώξει να πετύχει ακόμη μια νίκη και να ανέβει ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρης, όμως θα στερηθούν τον... έκτο παίκτη τους, μιας και το παιχνίδι θα γίνει "κεκλεισμένων των θυρών", λόγω της τιμωρίας των δύο αγωνιστικών που έχει τους επιβληθεί. Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το εκπληκτικό σερί τους και με στόχο τη δέκατη νίκη τους προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση... βολής από τη κορυφή και γιατί όχι να εκμεταλλευτούν κάποιο... στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

ΨΥΧΙΚΟ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Με στόχο να δώσει αξία στη τεράστια νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής επί της ΑΕΚ, στο Ψυχικό, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τους Ικάρους Σερρών που συνεχίζουν τη "μάχη" τους για συγκέντρωση βαθμών. Η πρωτοπόρος ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα θα επιδιώξει να μην δώσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και να διατηρηθεί στη κορυφή του πίνακα. Θεωρητικά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όμως οι Ίκαροι είναι αποφασισμένοι να... πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Μια καλή εμφάνιση σε πρώτη φάση είναι η βασική επιδίωξη των "κυανοκίτρινων" που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά και τη νίκη επί του Αρκαδικού. Το Ψυχικό θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες Φιλιππάκο και Ντίνο Αχή, ενώ οι Ίκαροι θα παραταχθούν πάνοπλοι...

ΛΑΥΡΙΟ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στο Λαύριο. Οι γηπεδούχοι επανέκαμψαν στο τέλος του α΄ γύρου και με τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο κίνδυνος πάντως δεν έχει απομακρυνθεί ακόμη γι' αυτό και η νίκη κόντρα στον δυνατό Αρκαδικό είναι μονόδρομος... Οι Αρκάδες από την άλλη έχουν πετύχει 7 νίκες μέχρι στιγμής και δείχνουν ικανοί για τη γρήγορη εξασφάλιση της σωτηρίας, όμως ειδικά στο φετινό πρωτάθλημα όπου τα δεδομένα αλλάζουν ανά εβδομάδα, δεν έχουν τη πολυτέλεια να βλέπουν αδιάφορα κανένα παιχνίδι.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο του σερί και να παραμείνει στο "κόλπο" της ανόδου, ο Κόροιβος υποδέχεται στην Αμαλιάδα μια ιδιαίτερα σκληροτράχηλη ομάδα όπως ο Ερμής Λαγκαδά. Οι γηπεδούχοι θα στερηθούν σε ακόμη ένα ματς των υπηρεσιών του τραυματία Λυμπάρη, όμως και πάλι είναι το φαβορί. Ο Ερμής παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια, όμως το ζητούμενο πλέον είναι οι βαθμοί... Οι "πράσινοι" δεν φημίζονται για τις εκτός έδρας επιδόσεις τους, αλλά η βαθμολογική τους θέση (προτελευταία), τους αναγκάζει να παλεύουν πλέον να παλεύουν όλα τα ματς.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Ζωγράφου, ο Φιλαθλητικός δίνει τον πρώτο από τους αρκετούς "τελικούς" που αναμένεται να ακολουθήσουν. Κόντρα στην ουραγό Αγία Παρασκευή, η οποία βρίσκεται με το... ένα πόδι στη Β΄ Εθνική, το συγκρότημα του Τάκη Ζήβα καλείται να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες και να προσθέσει δύο πολύτιμους βαθμούς στη συλλογή του, αλλιώς θα μπλέξει ακόμη περισσότερο. Η ΚΑΠ παίζει πλέον χωρίς άγχος, μιας και ότι πετύχει από εδώ και πέρα θα θεωρείται επιτυχία...

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στη Βέροια προμηνύεται ένα πολύ δυνατό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και στις... απουσίες. Φίλιππος Βέροιας και Παγκράτι ισοβαθμούν (από 6 νίκες ο καθένας) και θα τα δώσουν... όλα για τη νίκη, προκειμένου να μείνουν σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Μεγάλο πλήγμα για τους φιλοξενούμενους η απουσία του τραυματία Φώτη Βασιλόπουλου ο οποίος θα μείνει εκτός μάχης λόγω του διαστρέμματος που υπέστη. Απουσίες όμως θα έχουν και οι γηπεδούχοι, καθώς ο Μπρόζος δεν πρόλαβε να επιστρέψει τη περασμένη αγωνιστική και τραυματίστηκε, ενώ εκτός θα μείνει και πάλι ο Κασαμπαλής.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Κομβικής σημασίας είναι ο αγώνας στο κλειστό της Ζωφριάς για την ΑΕΚ. Μετά την ήττα στο Ψυχικό και την απώλεια της πρωτιάς, η Ένωση καλείται να επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα και να συντηρήσει έτσι τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο στην Α1. Με τη βοήθεια του κόσμου τους, οι "κιτρινόμαυροι" προβάλουν ως το φαβορί κόντρα στον ΟΦΗ, ο οποίος όμως αποτελεί μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη και το έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του κόντρα στους θεωρητικά "μεγάλους" του πρωταθλήματος. Οι Κρητικοί θα παλέψουν χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν, με το Φώτη Τακιανό να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο κόουτς της ΑΕΚ Βαγγέλης Ζιάγκος αντιμετώπισε προβλήματα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τον τραυματισμό του Φαλέκα (ενοχλήσεις στο πόδι), όμως εκτός δραματικού απροόπτου ο αρχηγός θα δώσει κανονικά το παρών.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα