Δεν φοβάται ο Ούκιτς!

Όταν ήρθε υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό ήξερε καλά πως, πλέον, οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολύ υψηλές. Άλλωστε, όπως τόνισε και ο ίδιος "oι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν… καλομάθει τους φιλάθλους μας τα τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο περιμένουν όλους τους τίτλους".

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να προσφέρει λύσεις στη νέα του ομάδα και μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη

να οδηγήσουν το τριφύλλι στην κορυφή. Ο Κροάτης πόιντ γκαρντ με δηλώσεις του στη media day της Ευρωλίγκα ξεκαθάρισε πως η φετινή σεζόν αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολλές ομάδες που ερίζουν φέτος για την κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα νέα δεδομένα στην καριέρα του: "Όλα είναι διαφορετικά για μένα, αλλά πρόκειται για μία υψηλού επιπέδου ομάδα. Έχω εμπειρία από αντίστοιχο επίπεδο και θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες, να παίξω καλό μπάσκετ και να βοηθήσω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ".

Για την προσαρμογή του: "Το γεγονός ότι έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα δεν είναι κάτι που με επηρεάζει. Ίσως είναι πιο δύσκολο για τον Δημήτρη (Διαμαντίδη) και τον Κώστα (Τσαρτσαρή), αλλά για μένα δεν υπάρχουν διαφορές. Το έχω ξανακάνει στην καριέρα μου, άλλωστε. Έχω αλλάξει πέντε ομάδες στην καριέρα μου, οπότε έχω συνηθίσει στις αλλαγές".

Για τις προσδοκίες του: "Στοχεύουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν… καλομάθει τους φιλάθλους μας τα τελευταία χρόνια και κάθε χρόνο περιμένουν όλους τους τίτλους. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να κάνουμε το ίδιο. Υπάρχουν πολλές σπουδαίες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά δεν βλέπω κανέναν να είναι φοβισμένος από τον υψηλό ανταγωνισμό".

Για τη χθεσινή του δήλωση ("Ελπίζω να πάρω το τελευταίο σουτ και να ευστοχήσω… Κανένα πρόβλημα… Για βολές μην μου πείτε.. Αν θέλετε τρίποντο όμως, ευχαρίστως"): "Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα τη μπάλα στα χέρια μου σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και έχω σκοράρει πολλά buzzer beaters. Απλά μόνο δύο φορές μου έχει τύχει να σουτάρω βολές και τη μία φορά τα κατάφερα.

Νιώθω πιο άνετα όταν έχω τη μπάλα στα χέρια μου στις τελευταίες φάσεις ενός αγώνα, παρά όταν πηγαίνω στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα φοβηθώ ή θα αποφύγω να σουτάρω ελεύθερη βολή στο τέλος ενός αγώνα".

Για το αν υπάρχουν φαβορί: "Είναι πάντα το ίδιο γκρουπ ομάδων. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι πάρα πολύ δυνατή, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα είναι επίσης ισχυρές, όπως επίσης εμείς και ο Ολυμπιακός, η Φενέρ, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Κάθε χρόνο έτσι είναι. Έξι - εφτά ομάδες που κυνηγούν την πρόκριση στο Final Four".

Για τις μεγάλες αλλαγές στον ευρωπαϊκό χάρτη του μπάσκετ: "Πιστεύω πως φέτος θα είναι πιο

Keywords
Τυχαία Θέματα