Αντίο, κυρ Θόδωρε!

Σήμερα το πρωί έσβησε ο τελευταίος (ίσως) μεγάλος εφημεριδάς, Θόδωρος Νικολαΐδης, ή αλλιώς κυρ Θόδωρος! Γεννημένος στον Πειραιά από πρόσφυγες γονείς το 1925, απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών ο ιδρυτής της αθλητικής εφημερίδας "Φως των Σπορ".

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Αθλητική Ηχώ, του Σέμπου, ο οποίος έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, ωστόσο όταν του ζητήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας να γράψει ένα άρθρο για να "χτυπήσει"

κάποιον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα της εποχής, εκείνος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να απολυθεί! Μαζί με εκείνον, λίγο αργότερα απολύθηκε η τότε σχέση του και μετέπειτα σύζυγός του Ειρήνη. Στις 11 Απριλίου του 1955, ο κυρ Θόδωρος κυκλοφόρησε το 1ο φύλλο της εφημερίδας "Αθλητικόν Φως", η οποία μετονομάστηκε σε "Φως των Σπορ" και κυκλοφορεί μέχρι σήμερα. Το "Φως" ήταν συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, ενώ βασικός ανταγωνιστής ήταν η "Ηχώ", η οποία στήριζε τον Παναθηναϊκό! Παρόλα αυτά και οι δύο εφημερίδες είχαν κερδίσει την αποδοχή και των δύο πλευρών, αλλά και της μερίδας του ελληνικού αναγνωστικού κοινού, καθώς οι ρεπόρτερ τους ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα που πέρασαν ποτέ από την ελληνική δημοσιογραφία. Δύο τεράστια σχολεία, ενώ το "Φως" μέχρι σήμερα παραμένει 1η σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα.

Η Νικολαΐδης ήταν μια σπάνια προσωπικότητα της αθλητικής δημοσιογραφίας, σεμνός, ταπεινός και εργάτης μέχρι την τελευταία του στιγμή! Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μακριά από συνεντεύξεις. Ηταν μεγάλοι ανταγωνιστές με τον Κλεομένη Γεωργαλά (μετέπειτα ιδιοκτήτη της Ηχούς), αλλά και αχώριστοι φίλοι, καθώς σχεδόν κάθε μέρα μιλούσαν στο τηλέφωνο, μέχρι που ο δεύτερος "έφυγε" το 2003.

Ο αθλητικός Τύπος και όχι μόνο, ευχαριστεί τον κυρ Θόδωρο για την προσφορά του!

Keywords
Τυχαία Θέματα