Αν μπορείς παίξε

Ο Μάρκους Μπανκς αποτελεί εδώ και καιρό… παραφωνία για το "πράσινο" σύνολο. Εντάξει, κανείς δεν περίμενε ότι θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας, είναι δεδομένο ότι με εξάμηνη αποχή θα είχε τα πάνω και τα κάτω του, όμως στα τελευταία ματς μοιάζει να είναι αδιάφορος.

Η παρουσία του είναι υποτονική και δεν αναφερόμαστε τόσο στο μπροστά μέρος του γηπέδου (όλοι δικαιούνται να έχουν διάστημα που να τα… σπάνε), όσο στο πίσω μέρος, εκεί που είναι "αόρατος".

Ως τώρα, για περισσότερους από έναν λόγους, που όλοι μας αντιλαμβανόμαστε, ήταν μπροστά από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, αλλά ο Έλληνας περιφερειακός

με τις εμφανίσεις του, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και χθες κόντρα στον Ίκαρο, δείχνει ότι τον έχει ξεπεράσει.

Οι 10 εξαιρετικά οικονομικοί πόντοι του Ξανθόπουλου μάς αφήνουν αδιάφορους (όχι ότι δεν έχουν την αξία και τη σημασία τους), όμως η αμυντική του προσήλωση, τα δύο από τα τρία ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ κλεψίματα, αλλά και οι πέντε ασίστ, δείχνουν ότι ο διεθνής παίκτης δηλώνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνει ο προπονητής του.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει αποδείξει ότι επιβραβεύει την προσπάθεια των παικτών, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος παρότι αμφισβητήθηκε (και ως έναν βαθμό αμφισβήτησε ο ίδιος αγωνιστικά τον εαυτό του) στηρίχθηκε και στο τέλος κέρδισε το… χειροκρότημα (και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, στην ως τώρα πολυτιμότερη νίκη του Παναθηναϊκού).

Δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στις φωνές του Ξανθόπουλου, που δηλώνει "παρών" και διεκδικεί το δικό του… πεντάλεπτο στην "πράσινη" δημοσιότητα. Ειδικά όσο ο Μπανκς μοιάζει να περιφέρεται ασκόπως πάνω στο παρκέ.

Δεδομένου ότι πλέον όλοι έχουν καταλάβει τους ρόλους τους, δεδομένου ότι κανείς δεν είναι υπεράνω (ακόμα κι ο Διαμαντίδης που -λογικά- έπρεπε να προφυλαχθεί ενόψει των επόμενων καθοριστικών ευρωπαϊκών αγώνων, στα περίπου 19 λεπτά που έπαιξε, μάρκαρε -ασφυκτικά- τον Αλέξη Κυρίτση), δεδομένου ότι ο Ξανθόπουλος ανεβάζει στροφές, ο Αμερικανός οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα: Μπορείς; Αν μπορεί, παίξε…

Για την ώρα δεν υπάρχει σκέψη αλλαγής του, αφού το ενδιαφέρον περιορίζεται στην προσθήκη του Αντώνη Φώτση (σήμερα θα ξέρουμε), όμως τίποτα δεν αποκλείεται, αν δεν θυμηθεί ο Μάρκους Μπανκς το καλό του ξεκίνημα στο "τριφύλλι".
Το… καμπανάκι (ολόκληρη καμπάνα) χτύπησε!

Keywords
Τυχαία Θέματα