Αλβέρτης: «Ο ΠΑΟ δεν επιτρέπεται να χάνει» (vid)

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι εκ των... πρωταγωνιστών στο εβδομαδιαίο μαγκαζίνο της Ευρωλίγκας στην επίσημη σελίδα της στο «YouTube». Ο λόγος είναι ασφαλώς η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, στον οποίο ο «Φράγκι» αναφέρεται στη συνέντευξη που συνοδεύει το αφιέρωμα.

Σε αυτήν ο προπονητής των νταμπλούχων μιλά για την πορεία του στην ομάδα ως παίκτης και τιμ μάνατζερ και υπογραμμίζει πως το... DNA

της απαγορεύει οτιδήποτε άλλο εκτός από νίκες...

Αναλυτικά τι είπε ο Αλβέρτης:

Για την πορεία του στην ομάδα: «Αν σκεφτεί κανείς ότι ήρθα στην ομάδα ενώ ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι 40 και βρίσκομαι ακόμα στο σύλλογο μπορεί αν εύκολα να καταλάβει πως έχω περάσει περισσότερα από τα μισά χρόνια της ζωής μου στον Παναθηναϊκό».

Για αυτά που έχει ζήσει: «Έχω ζήσει πάρα πολλά σπουδαία πράγματα τόσο σαν παίκτης της ομάδας, όσο και σαν τιμ μάνατζερ και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τώρα σαν προπονητής. Το ταξίδι για εμένα ξεκίνησε όταν υπέγραψα για πρώτη φορά στον Παναθηναίκό και είχα την τύχη να τελειώσω την καριέρα μου με ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Για το DNA του Παναθηναϊκού: «Αν κάποιος ξέρει τι ευχαρίστηση είναι αλλά και τι πίεση να ζεις σε αυτήν την ομάδα, αυτός είμαι εγώ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει σε κάθε ματς. Δεν επιτρέπεται να χάνει. Αυτό υπάρχει και στο μυαλό του κόσμου, αλλά και στο δικό μας».

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: «Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στην Ευρωλίγκα που έχουν την τύχη να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμο. Αυτό είναι το κορυφαίο συναίσθημα για κάθε αθλητή. Να παίζει σε μια τέτοια «καυτή» ατμόσφαιρα, αλλά παράλληλα πρέπει να προσπαθεί να μένει συγκεντρωμένος μόνο μέσα στο παρκέ. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε πάντα και με τον καλύτερο τρόπο».

Για τα πλεονεκτήματά του ως προπονητής: «Μπορώ να καταλάβω κάποιες φορές τι σκέφτονται οι παίκτες αλλά και το τι θέλουν να ακούσουν από τον προπονητή, στο ψυχολογικό κομμάτι».

Keywords
Τυχαία Θέματα