Αλλάζει όνομα η ΚΑΕ Κολοσσός!

Όνομα αναμένεται να αλλάξει μετά από αρκετά χρόνια η ΚΑΕ Κολοσσός όπως αποκάλυψε στην «Γνώμη» της Ρόδου ο Βασίλης Κουγιός. Έτσι, μετά από απόφαση της εταιρείας, η ΚΑΕ δεν θα φέρει στο όνομά της τον χορηγό ΒΑΠ (Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών) από εφέτος! Την απόφαση γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Βασίλης Κουγιός στο διοικητικό συμβούλιο, με την σημείωση ότι θα παραμείνει χορηγός του Κολοσσού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα τελευταία χρόνια. Τους λόγους, τους ανέφερε στην «Γνώμη», που είχε με τον κ. Κουγιό μια ενδιαφέρουσα και αποκλειστική κουβέντα για πολλά θέματα που αφορούν τον Κολοσσό!

Ευδιάθετος και φιλόδοξος, όπως πάντα, ο Βασίλης Κουγιός, μας είπε το Σάββατο:

«Πρώτα από όλα πρέπει να πω ότι με ότι πω εκφράζω προσωπικές απόψεις σαν χορηγός και όχι απόψεις και δεσμεύσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Κολοσσός.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Είναι μια περίοδος που δεν γνωρίζει κανείς τι μεταγραφές θα κάνουν οι άλλες ομάδες της Α1. Και αυτό, παίζει ρόλο στις επιλογές των παικτών. Οι μεταγραφές των άλλων ομάδων, ίσως σε υποχρεώσουν να αλλάξεις κάποια σχετικά αρχικά σχέδια. Οι παίκτες που θα πάρεις στην ομάδα θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τους στόχους σου, αλλά και με τους παίκτες που θα πάρουν στο ρόστερ τους οι άλλες ομάδες, που έχουν τον ίδιο με εσένα στόχο.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Ο Κολοσσός στηρίζεται εδώ και χρόνια σε κάποιους ανθρώπους. Πρέπει όμως να μπει νέο αίμα. Υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται και θέλουν να βοηθήσουν μέσα από τη διοίκηση, όπως ο κ. Κουνάκης, με τον οποίο μίλησα προσωπικά. Ο Κολοσσός θα πρέπει να στηριχθεί σε νεότερους ανθρώπους, που με τους παλιούς, την ραχοκοκαλιά που λέμε, να αποτελέσουν ένα δυνατό κράμα που να μπορεί να υλοποιεί και νέες ιδέες. Όπως και στόχους. Κάποιες δομές θα πρέπει να αλλάξουν σιγά σιγά, για να υπάρξει μια καλύτερη συνέχεια σε σχέση με την πορεία μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χρόνια γεμάτα αγωνία, άγχος, στρες, στεναχώρια και δεν πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Δεν αξίζει στον Κολοσσό αυτό.

ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ

Μεγάλο ρόλο θα παίξει και πως θα σκεφθούν κάποιοι οικονομικοί μεγαλοπαράγοντες του νησιού, που είναι κοντά στην ομάδα και που έχουν δείξει στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν ότι ενδιαφέρονται και αγαπούν τον σύλλογο. Αν θελήσουν να βοηθήσουν λίγο παραπάνω, ο Κολοσσός θα μπορέσει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1. Μπορεί να γίνει η τρίτη μπασκετικά ομάδα της Ελλάδας μετά τους δύο μεγάλους.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ

Η Ρόδος δεν έχει ένα αξιοπρεπές γήπεδο να φιλοξενήσει αυτές τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού-ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πρέπει να φτιάξουμε το Βενετόκλειο. Να γίνει ένα γήπεδο 2500 θέσεως τουλάχιστον και να βελτιωθεί η εικόνα του. Έτσι, θα μαζέψει περισσότερο κόσμο και πολλά άλλα. Να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτή των Ελπίδων πριν μερικά χρόνια. Είχε τεράστια επιτυχία, παρουσία και των φιλάθλων που κατέκλυσαν το γήπεδο. Στην Κρήτη που έγινε φέτος το ίδιο πρωτάθλημα, τα γήπεδα ήταν άδεια. Στο Φαληράκι το γήπεδο έχει μικρή χωρητικότητα και είναι μακριά σε απόσταση για τα δεδομένα της Ρόδου. Έχουμε μάθει να κινούμαστε σε μικρές αποστάσεις.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Οι τοπικοί παράγοντες που κινούν και θα κινούν τα νήματα της Ρόδου θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά. Όσοι μπήκαν στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν διάθεση να δουλέψουν. Να βρουν πόρους, να δώσουν λύσεις και να προσφέρουν στη Ρόδο αυτά που πραγματικά χρειάζεται. Από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων ήμαστε πολύ πίσω. Κάποτε η Ρόδος ήταν πολύ μπροστά στον τομέα αυτό και τώρα, είναι πολύ πίσω. Σε ένα αθλητικότατο νησί από τα αρχαία χρόνια με πολλά δραστηριοποιημένα σωματεία και δεν έχουμε αθλητικές υποδομές. Την ευθύνη τη φέρουν οι άρχοντες του τόπου. Αν αποκτήσουμε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις ίσως έρθουν πιο κοντά και πιο ζεστά οι οικονομικοί παράγοντες της Ρόδου.

Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ;

Η Μυτιλήνη έχει ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Η Κρήτη έχει τρεις και παραλίγο να έχει και τέταρτη. Η Τρίπολη έχει εκεί ομάδα. Όταν η Ρόδος είχε ποδόσφαιρο, η Τρίπολη δεν ξέρω που βρισκόταν. Κι όμως…Εχουμε τον Κολοσσό στην Α1 και προσπαθούμε να τον διατηρήσουμε ψηλά δύο-τρεις οικονομικοί παράγοντες. Ο Κολοσσός έφθασε εδώ επειδή βρέθηκαν δύο-τρεις που έπαιξαν μπάσκετ και τον βοήθησαν. Ο Κωσταρίδης που είχε όραμα να φτιάξει τη μεγάλη ομάδα, κάποιοι άλλοι που βοήθησαν πραγματικά οικονομικά να ανέβει η ομάδα στην κορυφή. Υπάρχουν και οι σημερινοί παράγοντες που προσπαθούν να βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο την ομάδα.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ

Νομίζω ότι ο Μιχάλης θα πρέπει να βοηθηθεί. Είναι σαν παιδί μου. Μεγάλωσε μέσα στο σπίτι μου. Μεγαλώσαμε σαν μια οικογένεια όλοι μαζί. Είναι αξιόλογο άτομο, σοβαρό, με μεγάλες προοπτικές να προχωρήσει προπονητικά. Πρέπει όμως τώρα να βοηθηθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να είναι μόνος του στον πάγκο. Να είναι πρώτος προπονητής, αλλά χρειάζεται κάποια βοήθεια. Την άποψή μου την έχω εκφράσει στο δ.σ., όπως και στον ίδιο. Το βάρος είναι μεγάλο και θα αγχωθεί. Η περίπτωση του Μάκη Δενδρινού είναι πολύ καλή από τη θέση του τεχνικού συμβούλου.

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ…

Η ομάδα μπορεί να έμεινε με τον Τσάμη και να υπέγραψε μόλις πριν από λίγο ο Σμιθ, όπως ενημερώθηκα, όμως παίκτες θα βρεθούν. Το μυστικό είναι να έχεις λεφτά στο ταμείο για να πάρεις αυτούς που πραγματικά θέλεις, για να σε βοηθήσουν να υλοποιήσεις τους στόχους σου.

Ο ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ…

Πιστεύω ότι ο Γεωργαλής θα μείνει στην ομάδα. Αν ήμουνα Γεωργαλής θα έμενα στον Κολοσσό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ

Από εδώ κι εμπρός όλες οι χρονιές θα είναι δύσκολες για τις ομάδες. Περισσότερο για τις άλλες ομάδες και όχι τόσο για τον Κολοσσό. Κι αυτό διότι οι περισσότερες από τις άλλες ομάδες έχουν λιγότερους οικονομικούς παράγοντες που μπορούν να τις βοηθήσουν, σε σχέση με την ομάδα μας. Ο ΟΠΑΠ έμαθα θα μειώσει τις επιχορηγήσεις, πιθανότατα να μειωθούν και τα τηλεοπτικά. Έτσι, οι οικονομικοί παράγοντες θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε όλες τις ομάδες. Η Ρόδος έχει αρκετούς οικονομικούς παράγοντες που μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν τον Κολοσσό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΟΡΣΠΑΘΕΙΑ

Οι Άγιοι Θεόδωροι κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια στη Γ΄Εθνική. Μακάρι να βοηθηθούν όσο θέλουν για να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ

Αν ο Γιάννης Χατζηλαζάρου αποφασίσει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι, ο Κολοσσός μπορεί να φτιάξει μεγάλη ομάδα. Αναφέρομαι σε ένα όνομα. Υπάρχουν κι άλλοι, όμως αναφέρομαι μόνο στον φίλο μου τον Γιάννη, που αν αποφασίσει κάποια πράγματα ο Κολοσσός μπορεί να γίνει νούμερο «3» στην Ελλάδα, μετά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Τότε είναι πολύ πιθανόν να υλοποιηθεί και το όνειρο να παίξουμε στην Ευρώπη. Η διαφήμιση του νησιού θα ήταν τεράστια. Τουριστικά θα κερδίζαμε πάρα πολλά.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ…

Για προσωπικούς λόγους αποφάσισα φέτος η ΚΑΕ Κολοσσός να μην έχει το όνομα ΒΑΠ δίπλα στο δικό της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα φύγω. Θα βοηθήσω οικονομικά όπως βοηθούσα τα προηγούμενα χρόνια. Οι λόγοι είναι διαφορετικοί από αυτούς που θα μπορούσε να σκεφθεί ο καθένας. Είναι λόγοι καθαρά προσωπικοί και μόνο για το καλό του Κολοσσού. Είμαι και θα είμαι χορηγός του Κολοσσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα