Άλλαξε ο σχηματισμός των Τελικών του ΝΒΑ

Η πρόταση είχε γίνει γνωστή εδώ και 3 εβδομάδες και την Τετάρτη έγινε και επίσημη αλλαγή. Το συμβούλιο των ιδιοκτητών του ΝΒΑ αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει τον σχηματισμό των Τελικών από «2-3-2» (σ.σ.: οι δύο πρώτοι και οι δύο τελευταίοι αγώνες στο «σπίτι» της ομάδας με το πλεονέκτημα έδρας) σε «2-2-1-1-1», όπως ακριβώς και σε όλες τις σειρές των πλέι-οφς.

Ο νέος σχηματισμός θα ισχύσει από τους Τελικούς του 2014 και θα επιστρέψει στο αρχικό πλάνο, έπειτα από τη σεζόν 1984-85. Η Λίγκα αποφάσισε επίσης

να προσθέσει μία ακόμη μέρα ξεκούρασης ανάμεσα στον 6ο και τον 7ο αγώνα, λόγω του μεγάλου ταξιδιού από την μία ακτή των Η.Π.Α. στην άλλη. Η αλλαγή πραγματοποιήθηκε διότι το συμβούλιο θεώρησε πως το «2-3-2» δίνει υπερβολικό πλεονέκτημα στην ομάδα με το μειονέκτημα έδρας, με τον κομισάριο Ντέιβιντ Στερν, να εξηγεί ότι «υπήρχε η αίσθηση πως αν μία σειρά είναι ισόπαλη 2-2 νίκες, δεν ήταν δίκαιο για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ να αγωνίζεται μακριά από την έδρα της στον πέμπτο αγώνα. Ούτε, επίσης, το γεγονός ότι θα έπρεπε να περάσει οχτώ ημέρες μακριά από το γήπεδό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα