Α2: Οι κορυφαίοι της 21ης αγωνιστικής

Το "διπλό" του αδιάφορου βαθμολογικά Ηρακλή στην έδρα του Φιλαθλητικού, αλλά και η νίκη των Ικάρων Σερρών, ήταν από τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην 21η αγωνιστική και τα οποία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια για αποφυγή του υποβιβασμού. Στη κορυφή, η ΑΕΚ πέρασε το σκληροτράχηλο Λαύριο, ενώ σπουδαίας σημασίας ήταν και οι επιτυχίες των Κοροίβου και Καβάλας.

1. Σάκης Κουτίνας: Ο Βολιώτης γκαρντ ξεδίπλωσε μέρος του ταλέντου του στην επικράτηση

των Ικάρων Σερρών επί του ΟΦΗ, η οποία τους κρατά ζωντανούς στη "μάχη" για τη σωτηρία. Ο 26χρονος παίκτης ήταν καθοριστικός παράγων στην εξέλιξη του ματς και διακρίθηκε πετυχαίνοντας 13 πόντους με 2/3 β., 1/3 διπ., 3/6 τριπ., ενώ είχε και, 5 ριμπ., 1 ασ.

2. Μιχάλης Πολυτάρχου: Η ποιότητα και η αξία του είναι γνωστή και πολύτιμη για την ΑΕΚ. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος στην 19η φετινή νίκη της Ένωσης στο Λαύριο, καθώς με 19 πόντους (2/4 διπ., 5/6 τριπ.), "ξεκλείδωσε" την αντίπαλο άμυνα και έδωσε λύσεις σε δύσκολες στιγμές του αγώνα.

3. Σωτήρης Καραποστόλου: Όταν ένας παίκτης έχει 0/9 τρίποντα στα 30΄ λεπτά ενός αγώνα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διακριθείς. Όταν όμως έχει τη ποιότητα του γκαρντ της Καβάλας, μπορεί μέσα σε 5 λεπτά να ανατρέψει τη κατάσταση και με 4/4 τρίποντα μέσα σε 5΄ λεπτά, να γίνει καθοριστικός για τη νίκη των "κυανόλευκων" επί του Ερμή Λαγκαδά, η οποία τους κρατά σε τροχιά ανόδου. Συνολικός απολογισμός για τον σπουδαίο αυτό παίκτη που κοσμεί την Α2, 24 πόντοι (6/8 διπ., 4/13 τριπ.), 3 ασ. και 1 κλ.

4. Σωτήρης Γκιουλέκας: Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα του Κοροίβου με τον Φίλιππο Βέροιας και προσέφερε τα μέγιστα στο να μετατραπεί σε άνετη η επικράτηση της ομάδας της Ηλείας. Σε 30 λεπτά συμμετοχής είχε εξαιρετική επιθετική προσφορά με 18 πόντους (2/3 β., 5/7 διπ., 2/2 τριπ.), αλλά και 2 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ.

5. Μίροσλαβ Τσουμπρίλο: Από τους σταθερότερους σε απόδοση ξένους του φετινού πρωταθλήματος, έδωσε τα διαπιστευτήρια του στην εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Φιλαθλητικού. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Σέρβο σέντερ σε άμυνα και επίθεση, με 17 π. (2/2 β., 2/4 διπ. 3/7 τριπ.), 8 ριμπ., 1 ασ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Στέφανος Πέρκος

Η νίκη του Ηρακλή επί του Φιλαθλητικού στο κλειστό του Ζωγράφου ήταν ίσως το αποτέλεσμα της αγωνιστικής, μιας και οι "κυανόλευκοι" δεν είχαν κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, σε αντίθεση με τους "κόκκινους" που δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους. Η συνολική εμφάνιση του Ηρακλή, το πείσμα και το πάθος των παικτών του, είναι και έργο του προπονητή του Στέφανου Πέρκου, ο οποίος κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει από το ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα, έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους αθλητές του τη νοοτροπία του νικητή. Το γεγονός ότι ο "Γηραιός" χτυπάει" όλα τα ματς και παίζει για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος αλλά και την αξιοπρέπεια του πιστώνεται στον Έλληνα κόουτς, που κάνει εξαιρετική δουλειά...

Keywords
Τυχαία Θέματα