Α2: Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Από τη μέρα που επέστρεψε στην Α2 και στο ρόστερ της Λιβαδειάς έχει εξελιχθεί σε μόνιμο... θαμώνα της πεντάδας των κορυφαίων. Ο "Γκάγκα" είχε καταλυτική παρουσία στη τεράστια εκτός έδρας νίκη των Βοιωτών στο Ψυχικό, πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως φετινή του εμφάνιση, συνδυάζοντας τα σχεδόν άψογα στατιστικά του με την ουσία... Ο απολογισμός του έμπειρου γκαρντ ήταν: 31 πόντοι με 5/8 β., 4/5 διπ., 6/8 τριπ. , 5 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ. και 1 κοψ. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;

2. Κώστας Τότσιος:

Το "κομπιούτερ" της Καβάλας ήταν σχεδόν αλάνθαστο στη δύσκολη επικράτηση επί του Ερμή Λαγκαδά. Ο πολύπειρος γκαρντ και πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Α2 αποτέλεσε σε ακόμη ένα παιχνίδι την πιο ποιητική λύση της Ένωσης. Έπαιξε σχεδόν 40 λεπτά κάνοντας μόλις ένα λάθος, ενώ πέτυχε 20 πόντους (2/2 β., 3/5 διπ., 4/4 τριπ.), πήρε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ.

3. Μιχάλης Περράκης: Το Λαύριο παραμένει σε τροχιά ανόδου αντλώντας δύναμη και ποιότητα από τους "μπαρουτοκαπνισμένους" παίκτες του όπως ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ. Παρά το ύψος του είναι δεινός σκόρερ από την γραμμή του τρίποντου και το απέδειξε στην εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή, όπου... γάζωσε το αντίπαλο καλάθι με 17 καθοριστικούς πόντους, τους 15 εκ των οποίων από τα 6.75 (5/8). Είχε επίσης 1/2 διπ., 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

4. Πέτρος Νοέας: Ο Αρκαδικός ζορίστηκε για να κάμψει την αντίσταση του Αετού και ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική ημέρα τον 27χρονο φόργουορντ. Ο Νοέας είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη που κρατά τους Αρκάδες στη δεύτερη προνομιούχο θέση, πετυχαίνοντας 18 πόντους (1/1 β., 4/5 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ είχε και 5 ριμπ., 1 κλ.

5. Φίλιππος Συμεωνίδης: "Καθοριστικός". Αυτό είναι το επίθετο που ταιριάζει στον έμπειρο σέντερ για την παρουσία του στην εκτός έδρας επικράτηση της Δόξας Λευκάδας στο Μετς επί του Παγκρατίου. Εκτός της γενικότερης εξαιρετικής του παρουσίας (16 πόντοι με 8/11 δίποντα και 6 ριμπάουντ), ο Συμεωνίδης πέτυχε "γκολ φάουλ" στο τέλος του αγώνα, μετά από ατομική ενέργεια, το οποίο έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στους νησιώτες.

Rising Star - Γιαννούλης Χατζηνικόλας: Το Παγκράτι έχασε από τη Δόξα Λευκάδας στην έδρα του, όμως κέρδισε τον νεαρό γκαρντ. Ο 19χρονος άσσος, που αγωνίζεται στους "ροσονέρι" δανεικός από τη Νέα Κηφισιά, πραγματοποίησε τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση σημειώνοντας 21 πόντους (2/4 β., 2/3 διπ., 5/7 τριπ.), ενώ είχε και 2 ριμπ., 2 ασ., 2 κλ., 1 κοψ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χατζηνικόλας... σεληνιάζεται όποτε πετυχαίνει τους νησιώτες, καθώς και στον αγώνα του Κυπέλλου φέτος στη Λευκάδα, είχε πετύχει 6/6 τρίποντα!

Προπονητής της αγωνιστικής - Νίκος Οικονόμου

Η νίκη της Λιβαδειάς μέσα στην έδρα του ισχυρού Ψυχικού που είναι από τα φαβορί για την άνοδο ήταν όχι μόνο η έκπληξη της 16ης αγωνιστικής, αλλά και ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα της χρονιάς. Ο Έλληνας κόουτς δείχνει στοιχεία πολύ καλού "καπετάνιου" και οδηγεί με ασφάλεια το "καράβι" της νεοφώτιστης ομάδας στο λιμάνι της παραμονής. Με 8 νίκες οι Βοιωτοί έχουν πλησιάσει πλέον μια ανάσα από την επίτευξη του μεγάλου τους στόχου, με τον Οικονόμου να τους έχει εμφυσήσει ψυχολογία νικητή...


Keywords
Τυχαία Θέματα