To... "φάντασμα" του Φιλ Τζάκσον

Ο διάσημος συγγραφέας τρόμου, Στίβεν Κινγκ, είχε τονίσει πριν από χρόνια ότι "αγαπάω το έγκλημα, είμαι ερωτευμένος με το μυστήριο και λατρεύω τα φαντάσματα". Κάπως έτσι, όχι πάντως ακριβώς με αισθήματα αγάπης, νιώθουν στο Λ.Α.. Η απόλυση του κόουτς Μάικ Μπράουν την Παρασκευή (9/11) διατήρησε την "ανακατωσούρα" στο "Στέιπλς Σέντερ", στο οποίο τρόπον τινά "αιωρούνταν" οι "αγάπες" του Κινγκ.

Αφ'

ενός γιατί πολλοί θεωρούσαν εξαρχής "έγκλημα" την πρόσληψη του Μπράουν το 2011 και πλέον αποτελεί "μυστήριο" ο αντικαταστάτης του. Και αφ' ετέρου διότι ακόμη πλανάται πάνω από την Καλιφόρνια το "φάντασμα" του προκατόχου του, Φιλ Τζάκσον.

Σαφώς και η διοίκηση των Λέικερς φέρθηκε άδικα στον Μπράουν, καθώς τον απέλυσε όχι μόνο έπειτα από το ξεκίνημα 1-4 στην σεζόν (συν το ρεκόρ 0-8 στα φιλικά), αλλά κυρίως δεν του έδωσε περιθώρια. Καθώς οι 4 μεγάλοι σταρ του Λ.Α. (Κόμπι, Νας, Χάουαρντ, Γκασόλ) συνυπήρξαν στο παρκέ μόλις για 45' και οι παράγοντες της ομάδας σκέφτηκαν απλώς με "μαθηματικά".

Αρνούμενοι να δώσουν μία ευκαιρία στον πρώην τεχνικό των Καβς να βελτιώσει την "χημεία" των "Λιμναίων". Αν και ο τζένεραλ μάνατζερ, Μιτς Κάπτσακ, φέρεται να ζήτησε από τους ιδιοκτήτες, πατήρ και υιό Μπας, να του δώσουν λίγο χρόνο και είχε και την στήριξη του Μπράιαντ. Θα ήταν φυσικά πιο έντιμο να απολυθεί το καλοκαίρι. Διότι ποτέ δεν έπαψαν οι συγκρίσεις με τον Τζάκσον, οι οποίες είναι βέβαια άδικες. Ωστόσο, τις… ενίσχυσε και ο ίδιος ο Μπράουν, που θέλησε από την αρχή ν' αλλάξει την φιλοσοφία των Λέικερς και να μην "πατήσει" σε αυτήν του Φιλ.

Το ζήτημα υπήρχε από την πρώτη μέρα που οι Λέικερς ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Μπράουν, το καλοκαίρι του 2011. Στο Λ.Α. σκέφτηκαν την περίπτωση του Ρικ Έιντελμαν, βετεράνου κόουτς που ως θιασώτης της "corner offense", θα μπορούσε να συνεχίσει την "τριγωνική επίθεση" του Τζάκσον. Μονάχα που εκείνος βαρέθηκε να τους περιμένει και υπέγραψε στην Μινεσότα. Ο Μπάιρον Σκοτ είχε προτιμήσει από το 2010 το ρίσκο του Κλίβελαντ δίχως τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ενώ ο Μπράιαν Σο, άλλοτε βοηθός του Φιλ Τζάκσον, συνέχισε ως ασίσταντ στην Ιντιάνα.

Η έλευση του Μπράουν έφερε απορίες, αφού οι Λέικερς είναι μία παραδοσιακά επιθετική ομάδα και είχαν πια στον πάγκο τους έναν τεχνικό ("μαθητή" του Πόποβιτς στο Σαν Αντόνιο) λάτρη της άμυνας. Και μάλιστα με δηλώσεις όπως "και ο Κόμπι θα πρέπει να παίζει άμυνα, για να μένει στο παρκέ"!

Παρά το γεγονός ότι οι Λέικερς αποφάσισαν να εφαρμόσουν φέτος την περίφημη "Princeton offense", δύσκολα θα δώσουν την θέση στον ασίσταντ Έντι Τζόρνταν, που προσλήφθηκε ακριβώς για να μάθει στους παίκτες αυτό το σύστημα. Στο ματς με το Γκόλντεν Στέιτ (ξημερώματα Σαββάτου) στην άκρη θα καθόταν ο βοηθός, Μπέρνι Μπίκερσταφ, αλλά μοιάζει απίθανο να λάβει εκείνος ή άλλος ασίσταντ, Τσακ Πέρσον, το "χρίσμα". Η διοίκηση της ομάδας του Λ.Α. δεν αναζητά υπηρεσιακό προπονητή, αλλά έναν κόουτς για πολλά χρόνια. Ή, τουλάχιστον, για την ποιοτική διετία που απομένει στον Κόμπι.

Οι πρώτες φήμες έφεραν στην επιφ

Keywords
Τυχαία Θέματα