#Rio2016: Σερβικό «πάρτι» και... déjà vu με ΗΠΑ (vid+pics)

Οι «ξέφρενες» πορείες της Εθνικής Σερβίας συνεχίζονται και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με την ομάδα αυτή να συνεχίζει να βρίσκεται με αξιοθαύμαστη συνέπεια στην κορυφή του κόσμου. Το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς, «σκόρπισε» με 87-61 την Αυστραλία και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα συναντηθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μία επανάληψη του μεταξύ τους τελικού του 2014, στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, με τους «Πλάβι» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο από τα πρώτα λεπτά και να αφήνουν τόσο χαμηλά σε παραγωγικότητα, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του Ολυμπιακού

τουρνουά.

Απολαυστικός ήταν για ακόμη μία φορά ο Μίλος Τεόντοσιτς, με 22 πόντους, 9/14 σουτ και 5 ασίστ, με τον Στέφαν Μάρκοβιτς να είναι απόλυτα εύστοχος, σημειώνοντας 14 πόντους με 5/5 σουτ, ενώ μοίρασε επίσης 5 ασίστ. Σπουδαίας σημασίας για ακόμη μία φορά η προσφορά των Μίλαν Μάτσβαν και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα, με τον δεύτερο να έχει και 6 ριμπάουντ. Οι Αυστραλοί, την παρουσία των οποίων μπορεί να κατανοήσει ουσιαστικά από το τραγικό ποσοστό των 4/31 τρίποντα, ο Μπροκ Μότουμ βρήκε την ευκαιρία να διακριθεί με 13 πόντους, όσους είχε και ο Πάτι Μιλς με 1/9 τρίποντα.

#SRB beat #AUS and will meet #USA in the #Rio2016 #Basketball Final on Sunday!

https://t.co/wlEa3Ls3q8 pic.twitter.com/JS7fwRKHtq

FIBA (@FIBA) 19 Αυγούστου 2016

Το φιλμ

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς» για τους Σέρβους, με τις συνεργασίες μεταξύ Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα να βρίσκονται ως συνήθως στην... ημερήσια διάταξη και τον Λεμάνις να αναγκάζεται να καλέσει τάιμ-άουτ πριν συμπληρωθούν 2.5 λεπτά (0-8). Αυτό, όμως, δεν ήταν ικανό να βοηθήσει τη βαθιά «υπνωτισμένη» ομάδα του, η οποία «κόλλησε» πολλάκις απέναντι στην άμυνα των «Πλάβι», η οποία αφού πρώτα τους έφερε εκτός ρυθμού, έφερε ως αποτέλεσμα τραγική αστοχία στα σουτ εντός παιδιάς, με 2/14 στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Αυτό έληξε στο +11 για τους Σέρβους, οι οποίοι έβλεπαν τον Τεόντοσιτς να έχει πάρει «φωτιά» από την αρχή και το δίδυμο ψηλών Ραντούλιτσα-Γιόκιτς να είναι ξανά αποτελεσματικό (5-16).

Με ένα γρήγορο 5-0 των Μπρόκχοφ και Ινγκλς, φάνηκε να αντιδρούν οι «Boomers», αλλά μάλλον το σερί αυτό αποτέλεσε μία «ψευδαίσθηση» στην κάκιστη εμφάνισή τους (10-16 στο 12'). Το τάιμ-άουτ του Τζόρτζεβιτς αυτή την φορά, είχε αποτέλεσμα και το τρίποντο του Τεόντοσιτς έδωσε το έναυσμα για ένα ακόμη «παλιρροιακό κύμα» απέναντι στους Αυστραλούς, με τον ηγέτη της Σερβίας και τον Ραντούλιτσα να είναι συνεπείς ακόμη και αμυντικά, φτάνοντας το ματς σε «διπλό» σκορ με την πάροδο 17 λεπτών (14-28). Ο Μπογκντάνοβιτς ήρθε να συμπληρώσει ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο στο +21, με τα 6/29 σουτ των τύποις γηπεδούχων να προκαλούν «απορία» για το... ποιοι παίκτες ήταν αυτοί που στέκονταν στο παρκέ (14-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα «Καγκουρό» επιχείρησαν να πιέσουν στα 4/4 του γηπέδου, καταφέρνοντας μόνο να σκοράρουν με περισσότερη συχνότητα επιθετικά, αφού οι Σέρβοι δεν έκαναν λάθη ούτε έχασαν το δικό τους ρυθμό. Με τους Ινγκλς και Μιλς να προσπαθούν με προσωπικές προσπάθειες να μειώσουν τη διαφορά, η ανατροπή δε θα μπορούσε να έρθει, αφού αφενός η επίθεσή τους ήταν άκρως στατική, αφετέρου οι Σέρβοι έβρισκαν πάντα την απάντηση, αυξάνοντας επίσης την παραγωγικότητά τους με τις τρομερές «εμπνεύσεις» του Τεόντοσιτς και τα έτι βελτιωμένα ποσοστά των υπολοίπων παικτών. Τα 2/20 τρίποντα των Αυστραλών στη λήξη 30 λεπτών λένε πολλά για την παρουσία τους στο παρκέ (38-66).

Ο νικητής ήταν πια γνωστός και η τελευταία περίοδος ήταν μία τυπική διαδικασία. Οι Σέρβοι κατάφεραν σε εκείνο το διάστημα να φέρουν τη διαφορά και άνω των 30 πόντων, με πιο αξιοσημείωτα να είναι... τα «όλε» των φίλων τους στην εξέδρα της «Carioca Arena 1», από την αρχή έως το τέλος του δεκαλέπτου (45-76 στο 35'). Η χαλάρωσή τους στο τέλος, που έφερε τόσο λάθη παιδαριώδη που οι Αυστραλοί περίμεναν... από την τρίτη περίοδο όσο και τα νεύρα του Τζόρτζεβιτς, απλώς έδωσε τη δυνατόητα στους αντιπάλους τους να μειώσουν ελαφρώς την τελική διαφορά.

#basketball
+30 za #SRB protiv #AUS 6 minuta do kraja #Rio2016 #rtsvesti https://t.co/mmY9ZcondV pic.twitter.com/7fPA8Sh9BD

— RTS_Sport (@RTS_Sport) 19 Αυγούστου 2016

Δεκάλεπτα: 5-16, 14-35, 38-66, 61-87

Αυστραλία (Λεμάνις): Γκόλντινγκ, Μιλς 13 (1), Μπόγκουτ 4, Ινγκλς 12, Ντελαβεντόβα 3, Μπρόκχοφ 6 (1), Λις 3 (1), Μπέινς 7, Άντερσεν, Μότουμ 13 (1), Μάρτιν

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 22 (2), Σιμόνοβιτς, Μπογκντάνοβιτς 6, Μάρκοβιτς 14 (2), Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 1, Μπίρτσεβιτς, Ραντούλιτσα 11, Γιόκιτς 9, Στίματς 4, Γιόβιτς 2, Μάτσβαν 12 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

1 2 3 #SRB #basketball #aus pic.twitter.com/cN3lR112Wn

— Salle (@SalleTokyo) 19 Αυγούστου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα