#Rio2016: Κυρίαρχη Team USA στον τελικό... (vids+pics)

Την ευκαιρία για τη δεύτερη κατά συνεχόμενη υπεράσπιση του ολυμπιακού τους «στέμματος» θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επικράτησαν με 82-76 επί της Ισπανίας και προκρίθηκαν στον τελικό του τουρνουά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Η «αρμάδα» του Μάικ Σιζέφσκι, προχώρησε σε ακόμη μία πειστική εμφάνιση, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα αυτή την φορά από το ξεκίνημα και, παρά την

αξιέπαινη μαχητικότητα της «Φούρια Ρόχα», δεν είδε να απειλείται ουσιαστικά το προβάδισμά της σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό, είναι το γεγονός ότι ποτέ δε βρέθηκε πίσω στο σκορ.

With the win over Spain, USA Basketball ties its longest international win streak in history.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης NBA on ESPN (@nbaonespn) στις Αύγ 19, 2016, 2:15μμ PDT

Intense game! #USA beat #ESP 82-76 and will play #Rio2016 #Basketball Final on Sunday!

https://t.co/n4v3AecrCr pic.twitter.com/3e5gWYW9Vv

FIBA (@FIBA) 19 Αυγούστου 2016

Ο Κλέι Τόμπσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των Αμερικανών με 22 πόντους και 8/16 σουτ, εκ των οποίων 4/8 τρίποντα, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Κέβιν Ντουράντ (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ), Κάιρι Ίρβινγκ (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ), αλλά εντυπωσιακή, όσο και καταλυτική, ήταν η εμφάνιση του ΝτιΆντρε Τζόρνταν, ο οποίος κυριάρχησε στον αέρα και έφτασε τους 9 πόντους με 16 ριμπάουντ, μοιράζοντας και τέσσερα μπλοκ, όντας ο κύριος εκφραστής στα 21 κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ της Team USA. Για το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο, οι 23 πόντοι με 9/19 σουτ και 8 ριμπάουντ του «ρέκορντμαν» Πάου Γκασόλ δεν αρκούσαν, καθώς δεν υπήρξε κάποιος άλλος παίκτης που να προσφέρει σε διάρκεια λύσεις για τους Ίβηρες.

Así se las gasta DeAndre Jordan...#ESP #USA #Olympics #Rio2016 pic.twitter.com/cE3OZXM4T6

— EJDN (@juegodenaismith) 19 Αυγούστου 2016

Το φιλμ

Μετά την πρώτη ανταλλαγή καλαθιών, οι ΗΠΑ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα χάρη στην εξαρχής κυριαρχία τους στον τομέα της απόκτησης δεύτερων ευκαιριών, μέσω επιθετικών ριμπάουντ, με τον Ντουράντ να βρίσκει ρυθμό και να διαμορφώνει το 2-7 στο 2ο λεπτό. Ο Γκασόλ, τότε, άρχισε να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι, αλλά ουσιαστικά ήταν μόνος, με τους Τόμπσον και Λόουρι κατά βάση να συνεπικουρούν τον νέο «αστέρα» των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, καθώς και αρκετούς ακόμη να προσφέρουν λύσεις, δημιουργώντας μία απόσταση εννέα πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (17-26).

Ο Σκαριόλο θέλησε να κάνει «έκπληξη» στον Σιζέφσκι, βάζοντας νωρίς τον Ερνανγκόμεθ στο παρκέ και για σημαντικό χρονικό διάστημα, γνωρίζοντας τη δικαίωση, αφού παρά το -10 του πρώτου τριλέπτου της δεύτερης περιόδου (20-30), ο νεαρός κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του, για να έρθει επίσης ο Κλαβέρ από τον πάγκο και να μειώσει στους τέσσερις πόντους τη διαφορά (29-33 στο 16'). Σε ένα αρκετά νευρικό παιχνίδι, όπου οι δύο ομάδες μετρούσαν συνολικά πέντε τεχνικές ποινές στο εικοσάλεπτο, κερδισμένος ήταν... ο Τόμπσον, που με νέα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75, διατήρησε το προβάδισμα των Αμερικανών, αλλά η πρόσθεση του Γιουλ στην ισπανική «εξίσωση» και η ευρισκόμενη μόλις στο -6 «ψαλίδα» για τους «Φούριας Ρόχας», με 8 κατοχές λιγότερες, ήταν θετικά «μηνύματα» για το δεύτερο ημίχρονο (39-45).

Πρωταγωνιστές των δύο ομάδων στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν οι σέντερ τους, καθώς τόσο ο Γκασόλ με τη σχεδόν μόνιμη παροχή «οξυγόνου» στην Ισπανία εκείνο το διάστημα όσο και ο Τζόρνταν που εντυπωσίαζε με τις αθλητικές του ικανότητες, είχαν μια δική τους ξεχωριστή «μονομαχία», χωρίς να αλλάζει κάτι στο σκορ (48-57 στο 25'). Ντουράντ και Ροντρίγκες, επιχείρησαν να στηρίξουν τους συμπαίκτες τους, με την προσφορά τους να είναι παρόμοια σε αποτελεσματικότητα, και κάπως έτσι οι δύο ομάδες έμειναν με τη διαφορά των εννέα πόντων, με τους παίκτες του Σιζέφσκι να έχουν πάντα την απάντηση στους αντιπάλους τους (57-66).

Η κυριαρχία του Τζόρνταν στους «αιθέρες», μοιράζοντας το ένα μπλοκ μετά το άλλο, ήταν κι εκείνη που έδωσε τη δυνατότητα για εύκολες λύσεις στους συμπαίκτες του, με τους Τζορτζ και Λόουρι να μοιάζουν να δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στις ΗΠΑ, επτά λεπτά πριν το φινάλε (57-72). Μία ακόμη προσπάθεια των Ισπανών για ολική επαναφορά δε θα έφερνε αποτέλεσμα, παρότι και ο Ναβάρο επιχείρησε να βοηθήσει στον τομέα της παραγωγικότητας, με τον Μίροτιτς επίσης να «ξυπνά» αργά (69-78 στο 37'). Με λέι απ του Ντουράντ στα 143" πριν το φινάλε, η Team USA έβαλε «ασφαλιστική δικλείδα», για να μειώσουν απλώς οι παίκτες του Σκαριόλο στο φινάλε την τελική διαφορά.

#ESP @PauGasol and #USA @JimmyButler at the end of the game. #Rio2016 #Olympics #Basketball pic.twitter.com/tg90LWLh24

FIBA (@FIBA) 19 Αυγούστου 2016

Δεκάλεπτα: 17-26, 39-45, 57-66, 76-82

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 23 (2), Φερνάντεθ 9 (1), Ροντρίγκες 11 (1), Ναβάρο 9 (1), Ρέγιες 3, Κλαβέρ 5 (1), Ερνανγκόμεθ 4, Γιουλ 5 (1), Μίροτιτς 7 (1), Ρούμπιο

ΗΠΑ (Σιζέφσκι): Μπάτλερ, Ντουράντ 14 (2), Τζόρνταν 9, Λόουρι 9 (1), Ίρβινγκ 13 (1), Τόμπσον 22 (4), Κάζινς 2, Τζορτζ 6, Γκριν, Άντονι 7 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

DeAndre Jordan precisou bater bola. Deu tela azul... #Rio2016 #USA #basquetebol https://t.co/qhGW3Bs0ZU

— NBAdotBR (@NBAdotBR) 19 Αυγούστου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα