#FIBAOQT: Νικηφόρο ξεκίνημα για την Γαλλία

Παρά την πάρα πολύ καλή τους απόδοση στο πρώτο ημίχρονο οι Φιλιππίνες δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη από τους έμπειρους Γάλλους, οι οποίοι επικράτησαν με σκορ 93-84, ξεκινώντας έτσι νικηφόρα στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Μανίλα.

Το τζάμπολ της έναρξης του αγώνα έκανε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Η οικοδέσποινα μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι καταφέρνοντας να επιβάλει με ιδιαίτερη ευκολία τον ρυθμό της και να χτίσει σιγά σιγά μια διαφορά. Το τέλος της πρώτης περιόδου την βρήκε να προηγείται με 8 πόντους (22-30).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως ήρθε η στιγμή του Νάντο

Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ πήρε από το χέρι την ομάδα του και έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Έτσι οι Γάλλοι κατάφεραν όχι μόνο να καλύψουν την διαφορά, με ένα σερί 6-0 περίπου 3 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, αλλά και να περάσουν μπροστά με καλάθι του Πάρκερ 32 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Οι «τρικολόρ» θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με +4, αν ο Ρομέο δεν πετύχαινε buzzerbeaterστο τέλος, μειώνοντας την διαφορά για την ομάδα του στους 2 πόντους (45-43).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γάλλοι δεν δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς καθώς όσο και να προσπάθησαν οι Φιλιππινέζοι, δεν μπόρεσαν να τους σταματήσουν και η διαφορά πήγε στους 10 πόντους (77-66).

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην τέταρτη περίοδο, όπου η Εθνική ομάδα της Γαλλίας έφτασε στη νίκη με 93-84.

Για νικητές ξεχώρισαν οι Νάντο Ντε Κολό και Τόνι Πάρκερ με 27 και 21 πόντους αντίστοιχα , ενώ για την οικοδέσποινα του τουρνουά περισσότερους πόντους πέτυχαν ο Μπλατς με 21 και ο Ρόμιο με 19.

Δεκάλεπτα: 22-30, 45-43,77-66, 93-84

Keywords
Τυχαία Θέματα