#Eurobasket2017: «Προελαύνει» ο Ζούρος, νέα ήττα για Βεζένκοφ

Τις νίκες της στον έκτο όμιλο των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2017 «ζευγάρωσε» η Γεωργία, «διαλύοντας» με 94-63 τη Σλοβακία. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, δείχνει έτοιμη να βρεθεί στη μεγάλη διοργάνωση, με το παιχνίδι κορυφής της προσεχούς Τετάρτης (7/9) απέναντι στο Μαυροβούνιο, να κρίνει αρκετά αναφορικά με το ποιος θα κατακτήσει την κορυφή και ποιος θα περιμένει να προκριθεί ως μία από τις τέσσερις ομάδες που θα αναδειχθούν

καλύτερες δεύτερες.

Μετά από ένα πρώτο δεκάλεπτο υψηλής παραγωγικότητας και από τις δύο πλευρές (21-30), η Γεωργία απλοποίησε την κατάσταση χάρη στην άμυνά της, η οποία περιόρισε την αντίπαλό της μόλις στους οκτώ πόντους και οδήγησε σε διαφορά 23 πόντων στην ανάπαυλα (29-53). Εν συνεχεία, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να προβεί σε ένα σπουδαίο θρίαμβο, που συνόδευσε τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν εξαιρετικός για τους νικητές με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκε ο Μάικλ Ντίξον της ΑΕΚ, με 16 πόντους, 4/6 σουτ και επτά ασίστ. Για την ομάδα του Ιβάν Ρουντέζ, ο Ζίακ ξεχώρισε με 14 πόντους.

Η κατάσταση για τη Βουλγαρία του Αλέξανδρου Βεζένκοφ, αντιθέτως, μοιάζει πλήρως «δυσοίωνη», καθώς ηττήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, με 83-78 από τη Σλοβενία. Οι έτεροι Βαλκάνιοι, από τη δική τους πλευρά, κατάφεραν επίσης να φτάσουν στο «δύο στα δύο» για τον πέμπτο όμιλο, ευρισκόμενοι τη δεδομένη στιγμή σε θέση ισχύος.

Το 9-22 της πρώτης περιόδου φάνηκε να μην αφήνει πολλά περιθώρια στους Βούλγαρους, οι οποίοι όμως αντέδρασαν και έφεραν τον αγώνα σε ισορροπία στο τέλος του εικοσαλέπτου (35-38). Το ματς ήταν «θρίλερ» μέχρι το φινάλε, με τον Μποστ να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του με 65-64, επτά λεπτά πριν το φινάλε και τον Βεζένκοφ να φωνάζει «παρών», με σουτ τριών πόντων που διαμόρφωσε το 68-68 στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ένα σερί 0-6 των Σλοβένων με πρωταγωνιστή τον Μούριτς, τους έφερε σε θέση «οδηγού», ενώ είτε από τη γραμμή των βολών είτε από την περιφέρεια, είχαν τις απαντήσεις όποτε σκόραραν οι αντίπαλοί τους. Την «χαριστική βολή» έδωσε ο Πρέπελιτς, διαμορφώνοντας στα 60" πριν τη λήξη το 78-83, με καμία από τις δύο πλευρές έκτοτε να καταφέρνει να πετύχει καλάθι και τους Σλοβένους να «ανακουφίζονται».

Ο Γκόραν Ντράγκιτς έφτασε κοντά στο double double με 20 πόντους και 9 ασίστ, ενώ ο Έντο Μούριτς ήταν καθοριστικός με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ. Οι 22 πόντοι, με 7/15 σουτ και 4/9 τρίποντα του τρομερού Βεζένκοφ, δεν αρκούσαν στους Βούλγαρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα