Champions League: Θετικό πρόσημο για τις ελληνικές ομάδες

Μια θέση στους ''16'' του Basket Champions League διεκδικούν οι ομάδες με τους αγώνες της πρώτης φάσης να έχουν ολοκληρωθεί με το πρόσημο να είναι θετικό αφού οι ελληνικές ομάδες σημειώσαν δύο νίκες με μόλις μία ήττα .

Πιο συγκεκριμένα στα χνάρια του Άρη κινήθηκε και η ΑΕΚ αφού πήρε σημαντική νίκη εκτός έδρας με την Γιουβέντους με σκορ 77-78, σε

αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν τα κατάφερε με την Παρτιζάν εντός έδρας καθώς ηττήθηκε με σκορ 74-76.

Να σημειώσουμε ότι ο Άρης πριν 2 μέρες είχε επικρατήσει με διψήφια διαφορά (71-52) με την Στρασμπούργκ στο ''Nick Galis Hall''. Για την AEK πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Ντίξον (15πόντους), ο ''κρίσιμος'' Ούκιτς (9πόντους,3 ασσίστ) αλλά πολύ τον πιο σημαντικό ρόλο και κλειδί για την νίκη της ΑΕΚ ήταν ο εκπληκτικός Σάκοτα που με ένα γκολ-φάουλ 12 δευτερόλεπτα πριν την λήξη σφράγισε την πολύτιμη νίκη για την ΑΕΚ.

Στο άλλο σημερινό ματς ο ΠΑΟΚ έχασε με μόλις 2 πόντους από την Παρτιζάν παρόλο που ήταν με αρκετούς πόντους πίσω κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Για τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε ο ΜακΦάντεν (20 πόντους,4 ασσίστ) και από τους νικητές κορυφαίος των ''σέρβων'' αλλά και όλου του ματς ήταν ο Χάτσερ όπου σημείωσε 27 πόντους,4 ριμπάουντ,4 ασσίστ,3 κλεψίματα και 27 πόντους συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης. Λίγοι όμως θα θυμούνται για πολύ καιρό την ήττα γιατί η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τους φιλάθλους των δύο ομάδων τράβηξε όλα τα βλέμματα.

Τέλος , ο νόμος του ''Nick Galis Hall'' μίλησε αφού ο Άρης με την βοήθεια του κόσμου επικράτησε εύκολα της γαλλικής ομάδας, νικώντας την με μια διαφορά (+19) που δύσκολα γυρνάει στον επαναληπτικό. Καταλυτικοί για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Κάμινγκς (21 πόντους) αλλά και ο Τζάκσον που σκέπασε τα καλάθια μαζεύοντας 8 ριμπαούντ σκοράροντας και 9 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ (φάση «24»):

Βέντσπιλς-Βενέτσια 74-67

Άρης-Στρασπούργκ 71-52

Άβτοντορ Σάρατοβ-Όλντενμποργκ 87-84

Γιουβέντους-ΑΕΚ 77-78

ΠΑΟΚ-Παρτιζάν 74-76

Φρανκφούρτη-Καρσίγιακα 90-80

Μακάμπι Ριζόν-Λούντβισμπουργκ 66-83

Σάσσαρι-Νίμπουργκ 94-72

Keywords
Τυχαία Θέματα