Βούλτεψη : "Θα γίνει εμφύλιος αν..."

16:34 13/8/2013 - Πηγή: Bam

Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι δηλώσεις κορυφαίων υπουργών (Σίμος Κεδίκογλου, Άδωνις Γεωργιάδης) για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. «Εμφύλιο πόλεμο» βλέπει η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση της κυβέρνησης να διαχωρίσει στην περίπτωση των πλειστηριασμών, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώνουν από τους κακοπληρωτές. «Καλύτερα να καταρρεύσει η αγορά ακινήτων, παρά να γίνει πρώτα εμφύλιος πόλεμος» δήλωσε χαρακτηριστικά

η γαλάζια βουλευτής, Σοφία Βούλτεψη, την Τρίτη.

Μιλώντας στο «Βήμα Fm» η κ. Βούλτεψη εξέφρασε την αντίθεσή της στα σχέδια για άρση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες.

Είπε ότι επιχειρείται να μπουν στο στόχαστρο σπίτια αξίας έως 200.000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αφού, ήδη, προστατεύει τους αδύναμους.

Σε ό,τι αφορά πολυτελείς πρώτες κατοικίες -π.χ. του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο στεγαστικό δάνειο, η κ. Βούλτεψη κάλεσε το οικονομικό επιτελείο να αναζητήσει και να βρει τα άτομα αυτά και όχι να απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε, επίσης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την τρόικα, λέγοντας ότι στο θέμα των πλειστηριασμών έχουν εμμονές και βασίζονται σε θεωρίες και πρωτόκολλα, αγνοώντας την πραγματικότητα.

Προέβλεψε ότι δεδομένης της τραγικής οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων πολιτών, εάν υλοποιηθούν οι σκέψεις να βγουν οι πρώτες κατοικίες τους στο σφυρί, θα πάρουν τα όπλα για να τις υπερασπιστούν.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το μπαλάκι είναι στον πολιτικό κόσμο να αποφασίσει τι θέλει και αναλόγως να πράξει το σωστό…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα