«Αν και είμαι γαύρος, η ΑΕΚ είναι τυχερή που έχει τον Μελισσανίδη»

15:34 13/8/2013 - Πηγή: AEK365

Αν και "γαύρος" όπως αποκάλυψε ότι είναι, ο πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως τον γνώρισε μέσα από το deal που έγινε για τον ΟΠΑΠ. Πραγματικά ο Στυαρίδης ήταν απολαυστικός όταν μιλούσε για τον Μελισσανίδη κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο:
Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Σταυρίδη στον Sentra fm:

Για την ικανοποίηση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ:

«Ηταν εμβληματική αυτή η ιδιωτικοποίηση. Πέρα από τα 652 εκατ. ευρώ για το 33% των μετοχών, έχει φροντίσει το κράτος να παίρνει το 30% πλέον από φόρους πάνω στα μικτά κέρδη και αυτό σημαίνει ότι φέτος θα εισπράξει 400 εκατ. ευρώ και συνολικά την επόμενη δεκαετία κοντά στα 6 δις! Είπαμε να πλέον να έχουμε ένα μικρό κράτος, ευέλικτο, που να παρέχει υπηρεσίες στον πολίτη. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε παιδεία, περίθαλψη και κοινωνική πρόνοια».

Για τα έσοδα:

«Με βάση τα προβλεπόμενα κέρδη από τον ΟΠΑΠ το 2013, το κράτος εισέπραξε με την τιμή πώλησης κέρδη 19 ετών. Ηταν ιδιαίτερα επιτυχημένη δηλαδή η ιδιωτικοποίηση. Ο ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικό εργαλείο για το κράτος, πυλώνας του αθλητισμού και του πολιτισμού, πρέπει να σταθεί στα πόδια του. Δυστυχώς, οι δημόσιες υπηρεσίες δεν διοικούνται σωστά, αλλάζουν οι μάνατζερ με την αλλαγή της κάθε κυβέρνησης. Ολα αυτά οδηγούσαν στην καταστροφή μέχρι τώρα. Ομως τελείωσαν. Ξεκινάμε με κάτι πολύ μεγάλο. Θέλουμε ένα κράτος να ελέγχει, να ρυθμίζει και να προσέχει τον πολίτη. Φτάσαμε να έχουμε ένα κράτος απατεώνα και έπρεπε να κάνεις τον απατεώνα για να σταθείς».

Για το πως θα παραμείνει ο ΟΠΑΠ πυλώνας του αθλητισμού και του πολιτισμού;

«Το κράτος θα ελέγχει και θα ρυθμίζει. Υπάρχουν οι επιτροπές που θα κρατάνε τα πράγματα υπό έλεγχο. Θέλει να έχει ο ιδιώτης, ο επιχειρηματίας, ένα κοινωνικό πρόσωπο. Η επιχειρηματικότητα από τη φύση της σημαίνει ευαισθησία για την κοινωνία. Ολα θα γραφτούν από την αρχή».

Για την αναβάθμιση:

«Ο ΟΠΑΠ έκανε τζίρο 4 δις πέρυσι και το 2016, όταν αναπτύξει όλα του τα παιχνίδια (on-line στοίχημα, φρουτάκια, λαχεία, Ξυστό), υπολογίζεται να κάνει 6 δις. Από την άλλη θα γίνει και αναβάθμιση των κριτηρίων για το πού θα δίνονται τα χρήματα . Οχι να δίνω στο φίλο μου...»

Για το deal με τον Μελισσανίδη:

«Δεν είναι δύσκολος άνθρωπος. Δουλεύει με την ψυχή και την καρδιά του. Πράγματι, δεν είμαστε... αρεστοί στον κύριο Μελισσανίδη, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από τη στάση του. Εδωσε και την ψυχή του, έπεισε τους Τσέχους, αγαπάει τη χώρα του και γενικά είναι πολύ τυχερή η ΑΕΚ που παίρνει πάλι τα ηνία της. Δεν τον ένοιαζε τι έλεγαν τα κανάλια για τη συμφωνία, αλλά ήθελε να διαβάσει τις εφημερίδες για την ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης θα ανεβάσει τον ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι "γαύρος" αλλά τον θέλουμε τον ανταγωνισμό. Εχω πέσει σε κιτρινόμαυρη γιάφκα, όμως δεν έχω πρόβλημα να τοποθετήσω εκεί μέσα τον θρυλέοντα. Ο Ολυμπιακός άλλωστε δεν παίζεται με τίποτα...»

Για τις άλλες ιδιωτικοποιήσεις:

«Εχουν απαιτήσεις από εμάς, την ΤΑΪΠΕΔ.. Η επένδυση θα φέρει χρήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο. Για τα παιδιά μας να προοδεύσουμε. Τη λύση θα τη βρούμε...»

Keywords
Τυχαία Θέματα