Τρίποντο με Μάνο!

23:36 29/10/2018 - Πηγή: Bam
Ο Δημήτρης Μάνος, έδωσε τη λύση.Ο περσινός πρώτος σκόρερ της Football League στο 90' με... σεντερφορίσια κίνηση λύτρωσε τον Ολυμπιακό (1-0) και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του Θρύλου για τη διεκδίκηση της κορυφής.

Παραφωνία της αναμέτρησης ο α' βοηθός, Χριστάκογλου, που στο πρώτο ημίχρονο ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Χριστοδουλόπουλο.

Το
ματς

Ναι μεν ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάτι που ήταν αναμενόμενο, αλλά οι προσπάθειες των «ερυθρολεύκων» έπεφταν πάνω στο ανθρώπινο... τείχος του Απόλλωνα.

Στο 26’ ο Φορτούνης έκανε ωραία την κάθετη για τον Χριστοδουλόπουλο και αυτός φέρνοντας την μπάλα στο δεξί, έκανε το πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στην ανάπαυλα, δίνοντας την ευκαιρία στους ίδιους 11 να αλλάξουν τη μοίρα του παιχνιδιού.

Σε πρώτη ματιά η επιλογή του Πορτογάλου φάνηκε να δικαιώνεται, αφού πράγματι η ανάπτυξη των παικτών του έγινε πιο γρήγορη και πιο ορθολογική, περνώντας την μπάλα στα άκρα και δημιουργώντας ρήγματα ή κερδίζοντας κόρνερ και φάουλ από καλή θέση.

Από ένα κόρνερ στο 57’ η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή του Απόλλωνα, αλλά έφτασε στα πόδια του Ομάρ, που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από τα 40 μέτρα, υποχρεώνοντας τον Χουάντερσον σε κρίσιμη επέμβαση. Στο... καπάκι από την εκτέλεση κόρνερ, ο Καμαρά έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή περνώντας τους Νάτχο και Φετφατζίδη, αντί των Ναουέλ και Καμαρά . Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Φορτούνης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Νάτχο, ο Ισραηλινός με τη μία βρήκε τον Φετφατζίδη, αλλά το πλασέ του ήταν κακό απέναντι στον Χουάντερσον στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Αυτές οι αλλαγές έδειχναν να αναζωογονούν τον Ολυμπιακό και να του δίνουν φαντασία, δημιουργία και ρυθμό στο παιχνίδι του.

Το τελευταίο «χαρτί» του Πορτογάλου προπονητή μπήκε στην αναμέτρηση στο 75’, όταν ο Μάνος, πήρε θέση δίπλα στον Χριστοδουλόπουλο, συνθέτοντας δίδυμο στην επίθεση και η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 90’.

Αφού είχε προηγηθεί η πράγματι καθοριστική φάση του 83’, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στους αμυνόμενους των φιλοξενούμενων και ο Μάνος με ωραίο τελείωμα έδωσε την τρίποντη ανάσα στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Καμαρά (58’ Φετφατζίδης), Μπουχαλάκης (75’ Μάνος) - Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (58’ Νάτχο) – Χριστοδουλόπουλος

Πάγκος: Γιαννιώτης, Γκιγέρμε, Μιράντα, Τοροσίδης

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον – Στάθης, Κύργιας (69’ λ.τ. Τζανετόπουλος), Λούκιτς, Οριουέλα – Γκίνο, Κονέ, Ντ’ Ούρσο – Ακόστα (75’ Ζοάο Πέδρο), Τριάδης, Σικαμπάλα (79’ Ναδάλες)

Πάγκος: Βάσιτς, Γκαρός, Ντεφεντερίκο, Βάρκας
Keywords
Τυχαία Θέματα