Τελική συμφωνία Ελλάδας-δανειστών ως τη Δευτέρα!

10:46 13/2/2015 - Πηγή: Bam

Δύο ομάδες «τεχνικής βοήθειας», της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών, έχουν αναλάβει να συμφωνήσουν στο πρόγραμμα-γέφυρα που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι από τα 16 προαπαιτούμενα της τελευταίας αξιολόγησης, δεκτά γίνονται μόνο τα 11 τα οποία αφορούν σε μεταρρυθμίσεις και σε καμία περίπτωση σε μέτρα λιτότητας.

Έτοιμη για συμβιβαστική λύση στο θέμα της Ελλάδας είναι,

σύμφωνα με το “Spiegel” η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, με βάση τις δηλώσεις που έκανε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. «Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα» ανέφερε η καγκελάριος, συμπληρώνοντας ότι «η Γερμανία δεν θα φέρει αντίρρηση».

Τη βούληση των εταίρων να υπάρξει τελική συμφωνία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόσο όμως ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμαναν ότι οι διαβουλεύσεις είναι σκληρές. Παρόλα αυτά ξεκαθάρισαν ότι «δεν πρόκειται να συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό πρόγραμμα-γέφυρα θα περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις σχετικά με : Καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής καθώς και περιουσιο-λόγιο. Επίσης θα εμπεριέχει πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και άλλες δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ.

Πρόταση μετασχηματισμού της Ευρωζώνης σε μια ένωση με ισχυρότερη θεσμική δομή, κατέθεσε στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μεταξύ των αλλαγών που προτείνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η δημιουργία προϋπολογισμού και κοινοβουλίου για τις χώρες του ευρώ και πρόσθετες μεταρρυθμίσεις που θα εξυπηρετούν το ενιαίο νόμισμα.

Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 30 χρόνων αντιμετωπίζει η περιοχή της Δυτικής Βικτώριας, στην Αυστραλία. Το χώμα, λόγω της εντεινόμενης ανυδρίας από το 2006, έχει ξεραθεί και άρχισε να γίνεται σκόνη. Για ανεπανόρθωτα οικονομική καταστροφή κάνουν λόγο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

ΚΑΙΡΟΣ: Συννεφιά στην Αττική με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, κυρίως στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα