«Σβήστε το χρέος της Ελλάδας»!

10:39 21/1/2015 - Πηγή: Bam

Γενναία διαγραφή μέρους του ελληνκού χρέους, αναπτυξιακές πολιτικές, τέλος στη λιτότητα και διαπραγμάτευση με άλλους όρους ζητούν με ανοικτή επιστολή τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίων απ' όλα τα σημεία του πλανήτη με ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν και δημοσιεύει την Τετάρτη ο Guardian ζητούν από την Τρόικα να διαπραγματευτούν με την Ελλάδα,

ζητώντας ελάφρυνση του χρέους και αλλαγή πολιτικής.

Τις προτεραιότητες που θέτει μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ιεραρχεί με άρθρο του στους Financial Times της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, όπως είναι η δανειακή σύμβαση, αλλά όχι και τη λιτότητα.

Για κρυφή ατζέντα η οποία περιλαμβάνει επιδρομή στα μικρά και μεσαία εισοδήματα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Περιοδεύοντας, χθες, στον Ωρωπό και το Μαρκόπουλο ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «με τη μείωση της φορολογίας που σχεδιάσαμε, έρχεται η ανάπτυξη».

«Η έλλειψη συναίνεσης κοστίζει ακριβά στην ελληνική οικονομία» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τηλεόραση του Αντέννα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει αριστερός ψάλτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ανάγκη να επανέλθει από Δευτέρα η πολιτική ομαλότητα στη χώρα, υπογράμμισε μιλώντας στα Γιάννενα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σχέδιο τερματισμού της λιτότητας παρουσίασε από την πρωτεύουσα της Ηπείρου επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε θέση μάχης βρίσκονται κομματικά επιτελεία και πολιτικοί αρχηγοί, εν όψει των εκλογών της Κυριακής. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο αρχηγός της ΝΔ. Στην Πάτρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Στο κλειστό του Σπόρτινγκ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο γήπεδο του Πανελληνίου ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Διακαναλικές συνεντεύξεις Τύπου παραχωρούν την Τετάρτη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο επικεφαλής του «Ποταμιού». Το απόγευμα στον Κεραμικό θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του σχήματος «Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ».

Με τη συμμετοχή 3.000 ηγετών, βιομηχάνων και επιχειρηματιών, ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Στην ατζέντα των θεμάτων κυριαρχούν η κλιματική αλλαγή και η πολιτική αστάθεια σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

ΚΑΙΡΟΣ: Βελτιώνεται σταδιακά στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα, στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα