Στη Θάσο ο Τσίπρας με το μυαλό στη διαπραγμάτευση που ξεκινά στην Αθήνα

09:41 12/9/2016 - Πηγή: Bam
Αρχίζουν οι συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Εκτάκτως στη Θάσο μεταβαίνει από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός για να επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημερώματα του Σαββάτου, αναβάλλοντας το ταξίδι του στην Κεφαλονιά, όπου θα παρίστατο στον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος και τα εγκαίνια σχολικού συγκροτήματος.

Έχοντας ήδη
προαναγγείλει από το βήμα της ΔΕΘ τη διοχέτευση πόρων εν είδει «κοινωνικού μερίσματος» από τα 246 εκατ. ευρώ των τηλεοπτικών αδειών στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, στο κυβερνητικό επιτελείο επιχειρούν να σηκώσουν ψηλά στην ατζέντα τις προσπάθειες που έχουν γίνει με άδεια κρατικά ταμεία για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς .

Παρά το ιδιαίτερο βάρος που ρίχνουν από το Μαξίμου στο γεγονός ότι όπως τονίζουν «για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια ανοίγουν τα σχολεία χωρίς κενά παρά τις συνθήκες χρηματοδοτικής ασφυξίας», επίτευγμα για το οποίο απέδωσε και τα εύσημα στον Νίκο Φίλη από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να βρεθεί στις πληγείσες περιοχές της Θάσου.

«Φωτιές» από την αξιολόγηση

Την ίδια ώρα πάντως, ενώ η πυρκαγιά στο νησί του βορείου Αιγαίου μαίνεται ανεξέλεγκτη, στην Αθήνα «φωτιά» παίρνει το κυβερνητικό επιτελείο από την επίσημη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τα προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ και την προετοιμασία της δεύτερης αξιολόγησης.

Επί τάπητος για πρώτη μέρα θα βρεθούν οι εκκρεμότητες στα ζητήματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με εκπροσώπους των θεσμών να έχουν διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς και εν συνεχεία με το οικονομικό επιτελείο.

Για την επικείμενη αξιολόγηση καθώς και τις εκκρεμότητες της πρώτης από την Ηρώδου Αττικού εμφανίζονται σίγουροι ότι θα λήξει εντός προθεσμίας χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Τα μηνύματα ωστόσο την ίδια ώρα που έφτασαν στην Αθήνα από το Eurogroup της Παρασκευής είναι ότι ήδη έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις μέσα στο καλοκαίρι, καλώντας την κυβέρνηση να τρέξει όλες τις εκκρεμότητες.

πηγή: newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα