Σήμερα το Eurogroup και το ραντεβού Βαρουφάκη - Σόιμπλε!

08:20 11/5/2015 - Πηγή: Bam

Να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η βούληση των Θεσμών για την επίτευξη μίας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, αναμένει η Αθήνα από το σημερινό Eurogroup, όπως προέκυψε από το χθεσινό Κυβερνητικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης εντολής του ελληνικού λαού.

Στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών θα βρεθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος θα συναντηθεί, μάλιστα, κατ’ ιδίαν με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σήμερα και νέες τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες.

Νέο μήνυμα για δημοψήφισμα έστειλε, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κάλπη που «φωτογράφισε» από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας, μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος, παρά με κάλπη εκλογών. Το δημοψήφισμα συνιστά δειλία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».

Δεκτοί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο θα γίνουν σήμερα συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα υποβάλουν και επισήμως αίτημα μεταφοράς της δίκης, από τις φυλακές του Κορυδαλλού όπου διεξάγεται σήμερα, στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Στην Αβάνα φθάνει σήμερα το πρωί ο Φρανσουά Ολάντ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στην Κούβα έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα, και την πρώτη αρχηγού δυτικού κράτους, μετά την ανακοίνωση επαναπροσέγγισης Αβάνας και Ουάσιγκτον, το Δεκέμβριο του 2014.

ΚΑΙΡΟΣ: Πιθανότητα βροχής στην Αττική μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα