Παυλόπουλος σε Αναστασιάδη: Στόχος μας ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

09:20 4/10/2016 - Πηγή: Bam
«Κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής» τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.




Σε επιστολή του με αφορμή την 56η επέτειο της ανεξαρτησίας της κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια συγκυρία που οι προκλήσεις της Αγκυρας έναντι του Αιγαίου κλιμακώνονται, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε πως «Αταλάντευτος κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της παράνομης τουρκικής κατοχής και η επίτευξη συνολικής
και εθνικά αποδεκτής, βιώσιμης και δίκαιης συμφωνίας επίλυσης του μεγάλου αυτού διεθνούς ζητήματος».

Προσθέτει επίσης ότι «οι σχετικές αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών αποτελούν τη βάση της επιδιωκόμενης συμφωνίας λύσης, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την κυπριακή επικράτεια και η οποία δεν νοείται χωρίς την αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνει ότι για την επίτευξη της επιδιωκόμενης λύσης η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την υπό την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ διαχείριση του Κυπριακού από τους ίδιους του Κυπρίους.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εύχεται να δικαιωθεί πλήρως η διαπραγματευτική προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και προσθέτει: «Προσβλέπω στην επιτυχία της, καθώς, παρά τις απογοητεύσεις του παρελθόντος και τις συνεχιζόμενες δυσκολίες, οι δικοινοτικές συνομιλίες παραμένουν η μόνη καθολικά αποδεκτή μέθοδος επίλυσης του κυπριακού προβλήματος».

πηγή: iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα