Να, ο επενδυτής λαγός…

15:49 17/3/2018 - Πηγή: Bam
Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα της Ανάπτυξης. Ετοιμαζόμαστε να βγούμε μια και καλή από τα μνημόνια και τα δάνεια και σε αυτό μας βοηθούν τα ανίψια της κυβέρνησης. Τα μάθατε τα νέα; Ο κύριος Ιβάν ο τρομερός πήγε και μοσχοπούλησε την καπνοβιομηχανία του στους Ιάπωνες για πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο. Και μαζί με τα υπόλοιπα οι Ιάπωνες πήραν και τη ΣΕΚΑΠ! Λαγός ο μίστερ, λοιπόν…

Κι εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Πήγε ο κυρ-Ιβάν στον Τσίπρα
και του έδειξε κάτι ψιλά που είχε στην τσέπη. Και το έπαιζε και δύσκολος. Σου λέει, Αλέξη χρέη η εταιρεία. Σβήστα μου σε παρακαλώ διότι αλλιώς δεν θα την πάρω και θα την αφήσω να την πάρουν τίποτα Τούρκοι. Και μασάει ο Αλέξης, παίρνει τα ψιλά, δίνει τη ΣΕΚΑΠ και παγώνει και το χρέος για να πει ευχαριστώ στο ανιψάκι του.

Κι έτσι γίνονται τα καλά τα ντίλια. Διότι αν έρχονταν απευθείας οι Ιάπωνες για να πάρουν τη ΣΕΚΑΠ και θα ανέβαινε η τιμή στα ύψη και δεν θα είχε πάρει τη μίζα του ο Ιβάν. Και δεν του έκατσε του Σαββίδη το ντιλ με τους Ιάπωνες. Η συμφωνία προέκυψε μετά από μακροχρόνιες συζητήσεις όπως τουλάχιστον γράφεται από χθες το απόγευμα. Και λέω εγώ… Το ξέραμε αυτό στην Κυβέρνηση και είμαστε συνένοχοι για κέρδη που διέφυγαν από τα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ή δεν το ξέραμε και μας έπιασαν κορόιδο τα ανιψάκια μας. Διαλέγεις και παίρνεις. Όποιο από τα δύο και να διαλέξεις όμως το πράγμα βρωμάει…

Και θα έχει και συνέχεια. Διότι στον συγκεκριμένο «επενδυτή» το ελληνικό κράτος έχει κάνει κι άλλες σπουδαίες παραχωρήσεις. Τι τον εμποδίζει λοιπόν τον κυρ-Ιβάν να ξεπουλήσει σε άλλους ενδιαφερόμενους τις υπόλοιπες εταιρείες που διαχειρίζεται. Και εντάξει να είναι η Σουρωτή ή κανένα ξενοδοχείο, αν πουλήσει το λιμάνι κύριοι τι γίνεται; Όλα καλά ή θα αρχίσετε να ζορίζεστε… Τουλάχιστον ας ευχηθούμε όλοι να ξυπνήσουν κάποια στιγμή στο Μαξίμου και να μην του επιτρέψουν με όχημα τον κόσμο του ΠΑΟΚ να διεκδικεί και να παίρνει και άλλα «μαγαζιά» προκειμένου να τα δώσει μετά στους αληθινούς ενδιαφερόμενους.

Και να ξυπνήσουν και αυτοί που κάνουν πορείες στους δρόμους και επεισόδια στην Τούμπα για την ομάδα και για το «κυνηγητό που τρώει ο Ιβάν» και να σταματήσουν να αποθεώνουν έναν τύπο που ήρθε εδώ μόνο και μόνο για να κονομήσει. Με οποιοδήποτε κόστος. Εκτός και αν τους προλάβει αυτός και προλάβει να πουλήσει και τον ΠΑΟΚ σε τίποτα περίεργους ενδιαφερόμενους.

Έλα, είπαμε, πάμε να βγούμε από την κρίση, πάμε να γιορτάσουμε για την Ελλάδα της Ανάπτυξης. Για την Ελλάδα που ξεπουλάει στους πελάτες της και μετά τους βλέπει να θησαυρίσουν. Καληνύχτα!
Keywords
Τυχαία Θέματα