Με βελτιωμένη άμυνα

02:20 2/8/2018 - Πηγή: Bam
Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός εμφάνισε πολύ αμυντική λειτουργία σε σχέση με προηγούμενες φιλικές αναμετρήσεις και κράτησε στο 0-0 τη Λεγανές στην πρόβα τζενεράλε του ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων.

Μπορεί η εικόνα των Πειραιωτών να ήταν ενθαρρυντική στον ανασταλτικό τομέα και σε επίπεδο τακτικής, όμως στο κομμάτι της δημιουργίας έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια, παρόλο που οι Ποντένσε-Χριστοδουλόπουλος-Φορτούνης-Γκερέρο συνεργάστηκαν αρμονικά ανά διαστήματα. Χρόνο συμμετοχής πήρε
και ο Τοροσίδης.

Πριν από το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός τίμησε τον στόπερ της Λεγανές, Δημήτρη Σιόβα, για την προσφορά του στους «ερυθρόλευκους», με τον Έλληνα στόπερ να αποθεώνεται από τους περίπου 8.000 φίλους των Πειραιωτών.

Το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία. Την αμυντική τετράδα αποτελούσαν (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, ενώ σε ρόλο κεντρικών χαφ αγωνίστηκαν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης. Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης και Ποντένσε έπαιξαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάπως πιο δυνατά και δημιούργησε δύο μικροευκαιρίες με Τσιμίκα (1’), Χριστοδουλόπουλο (6’). Το πρώτο τέταρτο πάντως κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αρκετά προσεκτικοί στις κινήσεις τους. Στο 19’ ο Καμαρά βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Γκερέρο, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι το Σεράντες.

Η ομάδα του Μαρτίνς έφτιαξε μια πολύ καλή στιγμή στο 21’, με την ωραία συνεργασία πέντε παικτών να καταλήγει στο σουτ του Φορτούνη, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Λεγανές. Στο πρώτο ημίωρο οι Πειραιώτες δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να γίνουν απειλητικοί, ενώ επιθετικά δημιούργησαν ωραίες συνεργασίες με «ενορχηστρωτή» τον Φορτούνη.

Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 0-0 να έρχεται ως φυσική συνέπεια των ελάχιστων ευκαιριών που είχαν αμφότερες.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός, με τον Γκερέρο να μην μπορεί να εκτελέσει από τη μικρή περιοχή στο 49’, ενώ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 59’ κατέληξε στα χέρια του Σεράντες. Στο 62’, η Λεγανές δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία της στο παιχνίδι, με τον Καρίγιο να βρίσκεται μόνος στην περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ, αφού δεν τοποθέτησε καλά το σώμα του.

Στο 65’, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Ποντένσε, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σεράντες. Από ‘κει και πέρα, η Λεγανές απείλησε πάλι με τον Καρίγιο (72’). Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης έπεσε ο ρυθμός, καθώς οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν πολλές αλλαγές.

Το τελικό 0-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά, αφού οι δύο ομάδες ήταν αρκετά επιφυλακτικές και βασίστηκαν στην τακτική. «Αδικείται» κάπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος ήταν πιο απειλητικός, ωστόσο δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην τελική ενέργεια.

Κορυφαίος παίκτης των Πειραιωτών ο Φορτούνης, που ενορχήστρωσε τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ομάδας του και συνεργάστηκε αρμονικά με τους Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλο, Γκερέρο.

Η επόμενη υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» είναι προγραμματισμένη για τις 9 Αυγούστου με τη Λουκέρνη εντός έδρας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης - Ελαμπντελαουί, Μιράντα (93’ Τοροσίδης), Βούκοβιτς (80’ Σισέ), Τσιμίκας - Καμαρά, Μπουχαλάκης – Χριστοδουλόπουλος (67’ Βρουσάι), Φορτούνης (85’ Φετφατζίδης), Ποντένσε (85’ Χατζισαφί) – Γκερέρο (85’ Ανσαριφάρντ)

Λεγανές (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Σεράντες - Χουάνφραν, Σιόβας, Μουνιός, Ραούλ Γκαρθία – Ρουμπέν Πέρεθ, Γκουμπάου - Ελ Ζαρ (69’ Αβιλές), Φακούντο (69’ Οχέδα), Ρολάν (46’ Σίλβα), Καρίγιο
Keywords
Τυχαία Θέματα