ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙΣ… ΠΟΤΕ – VIDEO

02:13 2/8/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μια ΕΠΙΚΗ ανατροπή και προκρίθηκε σε βάρος του Τζάρεντ Ντόναλντσον, στον 3ο γύρο του Citi Open της Ουάσινγκτον…

Είναι μετρ των ανατροπών και το έχει δείξει πολλάκις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αυτήν την φορά όμως… ξεπέρασε τον εαυτό του, αφού έκανε μια σπουδαία, ανεπανάληπτη ανατροπή και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του Citi Open, στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, νικώντας τον Τζάρεντ Ντόναλντσον για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, βρέθηκε να χάνει

με σετ και μπρέικ, βρέθηκε να χάνει δυο(!) φορές με μπρέικ στο τρίτο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, βρέθηκε να αντιμετωπίζει διπλό ματς πόιντ στο σερβίς του αντιπάλου του, όμως… ΚΕΡΔΙΣΕ!

Μπορεί να ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την απουσία του από τα courts για σχεδόν έναν μήνα, μετά δηλαδή και από το τέλος του Wimbledon, δεν εμφανίστηκε, ίσως, όσο φρέσκος θα ήθελε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ακόμη και σε μια μέρα με αρκετά σκαμπανεβάσματα δεν μπορεί να βρει τον τρόπο να πάρει την νίκη.

Δυο ώρες και 21 λεπτά χρειάστηκε το Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και Νο10 του ταμπλό στην DC, για να υπερκεράσει το, κακά τα ψέμματα, αρκετά επικίνδυνο εμπόδιο του απρόβλεπτου και γεμάτου ενέργεια Αμερικανού, Νο62 του κόσμου αυτήν την στιγμή.

Τελικό αποτέλεσμα 3-6, 6-3, 7-5 υπέρ του Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 3-6, 0-2 αρχικά, αλλά δεν το έβαλε κάτω και επέστρεψε στο ματς, πανηγυρίζοντας την ισοφάριση σε 1-1 σετ, με σερί 6/7 κερδισμένων γκέιμς.

Αυτήν όμως, δεν ήταν η μόνη κακουχία που θα έπρεπε να ξεπεράσει ο Στέφανος πριν πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο, όπου περίμενε ήδη ο Αυστραλός Τζέιμς Ντάκγουορθ, Νο654 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στο deciding set, όπου οδηγήθηκε η αναμέτρηση, ο Ντόναλντσον μπήκε πιο αποφασισμένος και ξεκίνησε με μπρέικ, προηγούμενος με 1-3. Βέβαια, αυτό το προβάδισμα δεν κράτησε για πολύ, με τον “Στεφ” να απαντάει με δυο συνεχόμενα κερδισμένα γκέιμς και να ισοφαρίζει λίγες στιγμές αργότερα σε 3-3.

Πριν καλά-καλά έρθει στα ίσια η αναμέτρηση όμως, ο Ντόναλντσον “ξαναχτύπησε” το άρρυθμο και σε γενικές γραμμές κακό, σε σχέση με άλλες φορές, σερβίς του Στέφανου, παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με 4-5, κι έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για την νίκη!

Αφού πρώτα πήρε ένα ιατρικό ταιμάουτ, για ενοχλήσεις στο δεξί του πόδι, ο 21χρονος μπήκε στο court αποφασισμένος να τελειώσει τον αγώνα και να φύγει με την πρόκριση από το γήπεδο, μέσα από τις ιαχές των συμπατριωτών του.

Έλα που όμως ο Έλληνας πρωταθλητής μας είχε διαφορετική άποψη. Αν και ο Ντόναλντσον προηγήθηκε με 40-15(!) και είχε δυο ματς πόιντ στα χέρια του, δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί, με τον “Στεφ” να μένει ζωντανός και να παρατείνει την αγωνία στο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 40-40 με δυο εξαιρετικά παιγμένους πόντους(ειδικά ο δεύτερος).

Ένα οδυνηρό νταμπλ φολτ του Αμερικανού, το δεύτερο στο συγκεκριμένο γκέιμ για τον ίδιο, ήταν το έναυσμα της ανατροπής για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μετρούσε 4/8 μπρέικ πόιντς μέχρι εκείνη την ώρα, αλλά πάση θυσία έπρεπε αυτήν την φορά να είναι απόλυτα εύστοχος. Και ήταν.

Ακόμη ένα αβίαστο λάθος του Αμερικανού, αυτήν την φορά με το μπάκχαντ, και ο Στέφανος είχε το μπρέικ στα χέρια του. 5-5… κι έπεται συνέχεια. Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Ντόναλντσον ο οποίος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως έχασε αυτές τις ευκαιρίες να “κλείσει” το ματς.

Ο Τσιτσιπάς ανέβασε ρυθμό, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του πια, κράτησε άνετα το σερβίς του κάνοντας το 6-5 και στην συνέχεια έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα.

Μη θέλοντας το ματς να οδηγηθεί σε τάι μπρέικ, ο Έλληνας “έσπασε” για ακόμη μια φορά, έκτη στο σύνολο, το σερβίς του Ντόναλντσον και με το τρίτο συνεχόμενο κερδισμένο γκέιμ του, “καθάρισε” την υπόθεση πρόκριση με 7-5, πανηγυρίζοντας έξαλλα!

2ος Γύρος Citi Open

Tsitsipas (Greece) beat Donaldson (USA) 3-6, 6-3, 7-5
Copil (Roumania) beat Chardy (France) 6-4, 6-4
Tiafoe (USA) beat Hurkacz (Poland) 6-2, 6-4
Kudla (USA) beat Khachanov (Russia) 6-2, 6-3
Duckworth (Australia) beat Kubler (Australia) 1-6, 6-2, 7-6(5)
M.Zverev (Germany) beat Smyczek (USA) 6-2, 7-6(7)
Paul (USA) beat Bolt (Australia) 3-6, 7-6(0), 6-2

CITI OPEN DRAW | OOP (-7h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙΣ… ΠΟΤΕVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα