Με... κορδέλα στην Μπενφίκα

17:50 21/8/2013 - Πηγή: Bam

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού για το ενδιαφέρον – την απόφαση της Μπενφίκα να κινηθεί για την απόκτηση του Λιούμπομιρ Φέισα.


Γράφει ο Σταύρος Καλογεράκης

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που φέρονται να δίνουν οι «αετοί» της Λισαβόνας για τον Σέρβο χαφ είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Μάλιστα, θα είναι η πέμπτη ακριβότερη… εξαγωγή ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα

σε ευρωπαϊκό σύλλογο μετά τους Καστίγιο (15 εκατ. ευρώ στη Σαχτάρ), Ζάχοβιτς (8 εκατ. ευρώ στη Βαλένθια), Μιραλάς (6 εκατ. ευρώ στην Έβερτον) και Σισέ (περισσότερα 5 εκατ. ευρώ στην Λάτσιο).

Ο 25χρονος χαφ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 έναντι 3 εκατ. ευρώ από την Παρτιζάν, ύστερα από εισήγηση του τότε τεχνικού διευθυντή των Πειραιωτών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν επέτρεψαν στον Φέισα να αποδείξει τι αξίζει στην πρώτη του σεζόν, όμως όλοι έλεγαν πως πρόκειται για παίκτη με δυνατότητες και έπαιξε μόλις σε οχτώ αγώνες με συνολικό χρόνο συμμετοχής 406 λεπτά, έχοντας και μία ασίστ στο ενεργητικό του.

Την επόμενη χρονιά ο Σέρβος, ο οποίος πάλι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αγωνίστηκε σε 29 ματς (πέτυχε ένα γκολ) και είχε συνολικό χρόνο 2.140 λεπτά, αν υπολογίσουμε και τους αγώνες με την εθνική του ομάδα.

Ο διεθνής άσος είναι ένας καλός παίκτης, όμως δεν είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. Με άριστα το 10 η προσφορά του αγγίζει το 6, όμως είχε κάποιες ποιοτικές στιγμές που έκαναν κλικ σε «μνηστήρες» για να ασχοληθούν με την περίπτωσή του και αν ισχύουν τα χρήματα που φέρονται να δίνουν οι Πορτογάλοι, τότε οι νταμπλούχοι Ελλάδας πρέπει να απαντήσουν θετικά στην παραχώρησή του.

Στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους σε ενδεχόμενη πώληση του Φέισα με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ στην Μπενφίκα.

Το συγκεκριμένο ποσό μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στο άμεσο μέλλον για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της ομάδας, όπου μέχρι χθες προτεραιότητα ήταν η απόκτηση ενός χαφ που θα μπορεί να βοηθήσει στην αμυντική λειτουργία και να δίνει την μπάλα μπροστά.

Από τη στιγμή που δεν έχει πουληθεί ο 25χρονος άσος δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα γίνει κίνηση και για άλλον μέσο, όμως σίγουρα η διοίκηση θα κάνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα