Συρία : Εκατοντάδες νεκροί από χρήση χημικών (video)

16:46 21/8/2013 - Πηγή: Bam

Σοκ προκαλούν στη διεθνή κοινότητα, εικόνες και βίντεο από τη Συρία που εμφανίζουν εκατοντάδες θύματα –ανάμεσά τους δεκάδες παιδιά, από τη χρήση χημικών όπλων στα περίχωρα της Δαμασκού, την Τετάρτη.

Μακελειό στη Δαμασκό με 1.300 νεκρούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι δεκάδες παιδιά. Ξένοι ανταποκριτές –επικαλούμενοι πηγές της Αντιπολίτευσης, κάνουν λόγο για βομβαρδισμό αμάχων με χρήση τοξικών αερίων. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ αρνείται κάθε σχέση, ενώ φως στην τραγωδία θα επιχειρήσουν

να ρίξουν επιθεωρητές του ΟΗΕ.

Ακτιβιστές στη Συρία ισχυρίζονται ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο, σε προάστιο της Δαμασκού, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους. Ωστόσο, ίσως για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, στην έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, διατυπώνεται έντονη ανησυχία.

Στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο «al– Arabiya» ότι τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στα περίχωρα της Δαμασκού την Τετάρτη το πρωί.

Αν η καταγγελία επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να αναγκάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του συριακού καθεστώτος.

Πάντως, η κρατική τηλεόραση στη Δαμασκό μετέδωσε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως αλήθεια» στις καταγγελίες.

Στο Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, διαμήνυσε ότι αν οι συριακές αρχές έκαναν χρήση χημικών όπλων, θα πρόκειται για μια «συγκλονιστική κλιμάκωση».

Στα βίντεο και τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η συριακή αντιπολίτευση, εμφανίζονται μέλη ιατρικού προσωπικού να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή με μαλάξεις και παροχή οξυγόνου παιδιά και ενήλικες, μέσα σε πρόχειρες αίθουσες νοσηλείας.

Προσοχή - Το παρακάτω video περιέχει σκηνές που για κάποιους μπορεί να θεωρηθούν σκληρές :

https://www.youtube.com/watch?v=fmi38vsxkcs

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα