Με Καρντόσο και Σεμπά διατήρησε το +7

21:43 12/12/2016 - Πηγή: Bam
Ο Ολυμπιακός αν και προβλημάτισε με την εικόνα του στα Γιάννενα πήρε τη νίκη από τον ΠΑΣ με 2-0 για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και διατήρησε το +7 από τον Παναθηναϊκό. Πρώτο γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα για τον Όσκαρ Καρντόσο

Το ματς

Ο Ολυμπιακός
βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να αιφνιδιάσει τους Γιαννιώτες. Μόλις στα 45 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία, όμως ο Περιστερίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ που έπιασε από το ύψος του πέναλτι ο Φορτούνης.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 4’ με τον Μαμπουλού να χάνει τεράστια ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Από αντεπίθεση ο ψηλόσωμος επιθετικός του ΠΑΣ μπήκε στην περιοχή και από τα δύο μέτρα με τον Λεάλι πεσμένο στο έδαφος πλάσαρε άουτ.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε την κατοχή της μπάλας με ποσοστό 72%, όμως δεν χτυπούσε από τον άξονα την καλά στημένη, από τον Γιάννη Πετράκη, ομάδα των Ιωαννίνων. Οι ερυθρόλευκοι δημιουργούσαν ευκαιρίες κυρίως από τις πτέρυγες με τον Ρέτσο και τον Φιγκέιρας να ψάχνουν με σέντρες το κεφάλι του Όσκαρ Καρντόσο.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο αν και πήρε δύο κεφαλιές δεν μπόρεσε να βρει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Περιστερίδη να του λέει «όχι» όσες φορές χρειάστηκε. Στο 40’ ο Λίλα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ ακριβώς πάνω στην γραμμή της περιοχής.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε, η μπάλα κόντραρε στον Μαμπουλού, όμως ο Περιστερίδης πέφτοντας απέκρουσε με το πόδι την μπάλα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του για το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε πρόβλημα στην άμυνα με τον ταχύτατο Μαμπουλού και τον διεισδυτικό Ζάιρο να δημιουργούν επικίνδυνες επιθέσεις στην κόντρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ του Περιστερίδη με το αριθμητικό πλεονέκτημα να του δίνει άλλο αέρα. Ο Μπέντο έφερε λύσεις από τον πάγκο και ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ.

Στο 68’ ο Πάρντο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά μέσα στην περιοχή και ο Καρντόσο που ακολούθησε την πορεία της στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 1-0 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον αγωνιστικό χώρο όσο πατιέται να μην αφήνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παίξουν κάτω την μπάλα. Στο 92’ σε μία αντεπίθεση ο Σεμπά πλάσαρε πάνω από τον Περιστερίδη για το τελικό 2-0!

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε από την καλά στημένη ομάδα του Πετράκη, πήρε τη νίκη που το κρατάει στην πρώτη θέση με +7 από τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης – Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος – Μπουκουβάλας, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα – Ζάιρο, Μαμπουλού

Ολυμπιακός: Λεάλι – Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος – Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελιουνούσι(Πάρντο), Φορτούνης(Ιντέγε), Σεμπά - Καρντόσο(Καμπιάσο)
Keywords
Τυχαία Θέματα