Ισχυρή έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος!

07:45 10/4/2014 - Πηγή: Bam

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί,

σημειώθηκε στις έξι το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla.gr και την "Εφημερίδα των Συντακτών".

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για 75 κιλά εκρηκτικής ύλης, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταστραφεί ολοσχερώς.

Η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Αμερικής έχει διακοπεί.

Αναλυτικά τα γεγονότα όπως έχουν μέχρι στιγμής:

* 05:10-05:15 - Άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά.

* Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες security, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.

* 05:55 - Ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.

* 07:00 - Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνες.

Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα ή δύο άτομα να παρκάρουν ένα όχημα έξω από το κτίριο και στη συνέχεια να φεύγουν με μηχανή.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα